vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Trump in beroep om deelname aan voorverkiezingen in Colorado te herstellen

lees ook ...

Nieuwe sancties VS en VK tegen Rusland

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze een nieuw pakket sancties tegen Rusland zullen implementeren. De VS zal sancties opleggen aan 500 be...

Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten, heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het besluit waarbij hem de deelname aan de Republikeinse voorverkiezingen in Colorado is ontzegd. Dit beroep wordt ingediend bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, nadat het Hooggerechtshof van Colorado hem had uitgesloten vanwege zijn rol bij de bestorming van het Congres in 2021.

Trump streeft ernaar deel te nemen aan de presidentsverkiezingen in november. Echter, in zowel Colorado als Maine, waar hij ook in beroep is gegaan, werd hem deelname ontzegd op basis van een grondwettelijke bepaling die stelt dat personen die betrokken zijn bij een opstand geen publiek ambt mogen bekleden. In Maine werd dit besluit genomen door de hoogste verkiezingsfunctionaris.

Trump’s juridisch team betwist dat hij betrokken was bij een opstand en dringt erop aan dat het Hooggerechtshof zich over de zaak buigt. Het Hooggerechtshof van Colorado had zijn beslissing al opgeschort tot 4 januari, waardoor zijn naam op het kiesbiljet zou blijven staan in afwachting van het beroep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTrump in beroep om deelname aan voorverkiezingen in Colorado te herstellen