dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Triomf voor Trump: overtuigende winst in republikeinse voorverkiezingen Iowa

lees ook ...

Nachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiph...

De komende twee weken zal het treinverkeer rond Schiphol aanzienlijk worden beïnvloed vanwege werkzaamheden die vannacht zijn gestart en tot en met vrijdag 8 maart zullen duren, zo meldt ProRail. Gedu...

Donald Trump heeft de Republikeinse voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Iowa gewonnen. Met bijna alle stemmen geteld, behaalde de voormalige president ongeveer 51 procent van de stemmen.

Zijn tegenkandidaat Ron DeSantis lijkt op een aanzienlijke afstand te eindigen op de tweede plaats, met 21 procent, net voor Nikki Haley met 19 procent. Het gat tussen de winnaar en de achtervolgers bij de Republikeinse voorverkiezingen in Iowa is nog nooit zo groot geweest. Trump’s overwinning komt niet als een verrassing, gezien zijn leidende positie in alle peilingen. De strijd om de tweede plek tussen oud-VN-ambassadeur Haley en gouverneur van Florida DeSantis was echter boeiender. Beiden proberen zich te profileren als het alternatief voor Trump.

De overwinning is van groot belang voor Trump, die voor de derde keer de Republikeinse nominatie als presidentskandidaat nastreeft. Hij wordt echter nog steeds geconfronteerd met juridische geschillen die zijn streven naar een nieuw presidentschap bemoeilijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTriomf voor Trump: overtuigende winst in republikeinse voorverkiezingen Iowa