Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trinidad start binnenkort met testen op COVID-19

Geplaatst

op

Test

Trinidad start binnenkort met het testen op COVID-19, meer bekend als de coronavirus. De minister van Volksgezondheid Terrence Delyalsing heeft eerder in een persconferentie (Port of Spain) aangegeven dat de CARPHA- gecertificeerde laboratoria momenteel worden uitgerust met de PCR- machines. De PCR-machine is het diagnostische hulpmiddel dat wordt gebruikt om het virus te detecteren. Volgens Deyalsingh kan de privelaboratoriatest een stijging van het aantal bevestigde gevallen zien.

Er zal tussen $ 1.000 en $ 2.000 in rekening worden gebracht door een privélaboratorium voor een reeks tests, waaronder voor COVID-19. Het ministerie van Volksgezondheid was van mening dat privélaboratoria de tests niet konden uitvoeren omdat ze niet waren gecertificeerd door CARPHA.

De nieuwe regelgeving die nu van kracht is, vereist nu dat de door CARPHA gecertificeerde privélaboratoria de verplichting hebben om de bevindingen van de test te rapporteren aan de Chief Medical Officer en niet aan de persoon.- Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen