zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Tragedie na overstromingen en aardverschuivingen in Venezuela

lees ook ...

Een natuurramp heeft Centraal-Venezuela onaangenaam verrast op zaterdag jongstleden. Tientallen mensen zijn omgekomen door overstromingen en een aardverschuiving in de avonduren. Neerslag van een maand is in acht uur tijd naar beneden gekomen, waardoor rivieren buiten hun oevers traden.   Las Tejerias, de getroffen stad ligt ruim 70 kilometers van de hoofdstad Caracas, en telt 73.000 inwoners.

De hevige regenval zorgde voor aardverschuivingen vanuit de omliggende bergen in Centraal-Venezuela, naar de stad Las Tejerias. Velen worden nog vermist. Het gaat om een aantal van 52 mensen.

De straten zijn bezaaid met stenen, boomtakken en modder. Er is veel schade aangericht aan ondernemingen, woonhuizen en landbouwgronden volgens vicepresident Delcy Rodríguez.

“We hebben jongens en meisjes verloren”, aldus Rodríguez vanuit een ondergelopen straat, en noemde de gebeurtenis een tragedie.

President Nicolás Maduro verklaarde de regio tot rampgebied, en kondigde drie dagen van nationale rouw af. Militairen en reddingswerkers werken met man en macht om overlevenden op te sporen. Men verwacht meer doden te vinden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTragedie na overstromingen en aardverschuivingen in Venezuela