woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tornado’s richten ravage aan in Duitsland

lees ook ...

Verslag 14 de Marronfestival in Jamaica  

Het thema van het 14de Marronfestival  was Sankofa. Sankofa is het erkennen en gebruiken van de voorouderlijke wijsheid in het leven nu en voor een duurzame toekomst. De verbanden zien tussen verleden...

Tornado’s die de laatste dagen door Duitsland trekken hebben enorme schade aangericht. Er worden windsnelheden verwacht tot 130 kilometer per uur. Tientallen gewonden zijn gevallen en een dode. Huizen zijn verwoest en vervoersmiddelen zijn vernietigd. Velen hebben beelden gedeeld via social media waar de ernst van de zaak te zien is. Meteorologen melden dat men meer moet verwachten.

De brandweer vind de schade ‘ontzettend groot’. Bomen zijn nu gevallen op spoorwegen en een groot aantal kelders zijn kwamen onder water te staan.

Paderborn zag een tornado over vijf kilometer vernieling aanrichten. Gelukkig is hier geen dode gevallen. In Dortmund moeten bewoners binnen blijven om te voorkomen, dat reddingdpogingen worden verhinderd of dat zij zichzelf in gevaar brengen.

In Lippstadt zitten boven de honderd mensen vast in een zwembad. Omgevallen bomen blokkeren de uitgang, waardoor zij niet eruit kunnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTornado's richten ravage aan in Duitsland