Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Topfavoriet bokser Joshua verliest onverwachts wereldtitel en lijdt 1e nederlaag in carrière

Geplaatst

op

door

Bokser Anthony Joshua is zijn wereldtitels in het zwaargewicht kwijtgeraakt. De Brit leed zaterdag (lokale tijd) in New York tegen de Amerikaan Andy Ruiz zijn eerste nederlaag uit zijn carrière.

De 29-jarige Ruiz versloeg de even oude Joshua met een technische knock-out. Ze maakten er een spannend gevecht van in het Madison Square Garden.

Bokser Andy Ruiz wint verassend de wereldtitel

Joshua en Ruiz sloegen elkaar meerdere keren tegen het canvas. In de zevende ronde ging de titelverdediger opnieuw naar de grond, waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.

Door het verlies raakt hij zijn wereldtitels van de profbonden WBA, IBF, WBO en IBO kwijt aan Ruiz. Hij leed zijn eerste nederlaag in 23 gevechten. Daarvan won de olympisch kampioen van 2012 er 21 op knock-out.

Zie hieronder de Highlights van het gevecht.

Bokser Anthony Joshua verliest onverwachts de wereldtitel

Bron: Nu

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Morsi overleden in rechtszaal

Geplaatst

op

door

De oud afgezette president van Egypte Mohamed Morsi is gisteren maandag 17 juni 2019 overleden. Volgens de media viel hij flauw in de rechtszaal en overleed ter plekke.

Zijn aanwezigheid in de rechtbank zou voor een spionagezaak zijn geweest. Deze zaak had te maken met vermeende contacten met de Palistijnse Hamas-beweging. Sinds na de staatsgreep was Morsi al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De dood van enkele demostranten was hiervan de oorzaak.

Tot op dit moment is volgens bronnen duidelijk dat de Moslimbroederschap de de Egyptische  autoriteiten verantwoordelijk houden voor de dood van de oud- president. Volgens de Vrijheids- en Rechtvaardigheidspartij (FJP) zouden de autoriteiten Morsi, medicatie onthouden en hem walgelijk eten geven. “De politicus is met opzet een langzame dood gestorven”, aldus een verklaring op de website van de politieke tak van de Moslimbroederschap.

Morsi was 67 jaar en zat vast sinds hij in 2013 was afgezet door het leger.

Lees verder

Buitenland

Frankrijk verslaat Nigeria, met hoofdrol voor VAR

Geplaatst

op

door

Frankrijk wint moeizaam Van Nigeria met 1-0, dankzij een besluit van de VAR. Hierdoor is Frankrijk groepswinnaar in de poule met 3 gewonnen wedstrijden en maakt de stap richting achtste finales.

Het doelpunt viel 10 minuten voor tijd, door dat een Nigeriaanse speelster Ngozi Ebere in de 16 meter een overtreding beging op Vivi Asseyi van Franse kant. Er werd door de VAR een penalty toegekend aan Frankrijk. De 1e penalty werd door Wendy Renard op de paal geschoten.

Het was wederom de VAR die ingreep met het besluit dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Reden was dat de keepster Chiamaka Nnadozie van Nigeria, haar voet niet op de lijn had staan tijdens de penalty. De 2e penalty werd wel benut door Wendy Renard, de bal ging rechts hoog in het doel.

Nigeria zit door het resultaat in de wachtkamer of het na de groepsfase nog bij de vier beste nummers drie hoort.

Frankrijk Speelt zondag tegen de nummer 3 uit groep C,D of E.

Noorwegen won met 2-1 van Zuid-Korea en gaat als 2e ook door naar de achtste finales, en speelt zaterdag tegen de nummer 2 van groep C.

Lees verder

Meest gelezen

X