Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Toch nog geen einde aan ebolavirus in Congo

Geplaatst

op

Ebola Vaccin. Foto Dw

In de Democratische Republiek Congo is het ebolavirus weer opgedoken. Dit is de eerste vastgestelde besmetting sinds begin maart, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Eerder had de organisatie aangegeven, dat het einde van de uitbraak in zicht was.

Er is noig weinig bekendgemaakt over de toestand van de nieuwe patiënt, die in het noordoosten van het land woont. De WHO verwacht meer patiënten en bereidt zich daar ook op voor.

De bedoeling was dat de autoriteiten over enkele dagen het einde van de uitbraak zouden aankondigen. Er waren namelijk zes weken geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

De laatste patiënt werd 3 maart uit het ziekenhuis ontslagen. Door de autoriteiten was gehoopt, dat zij de laatste zieke zou zijn, omdat de uitbraak aan bijna 2.300 personen het leven heeft gekost. Sinds het begin van de epidemie in augustus 2018 raakten bijna twaalfhonderd personen besmet.

De uitbraak werd in juli door de WHO bestempeld als internationale gezondheidscrisis. Alleen die in West-Afrika tussen 2013 en 2016 was dodelijker dan die in Congo. Er werden toen werden meer dan 11.000 sterfgevallen geregistreerd.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Zilver fox

Mijn god hoor. Carona dan nu weer ebola.. wat is er op aarde. Einde van de wereld? Houden jullie er maar rekening mee. Al het drukke geld geld geld heeft straks geen waarde.. ruimte grond zelf planten eten in het bos ver van de stad iedereen dicht op elkaar heeft straks een probleem.. ver uit elkaar wonen word het nieuwe normaal

Wiskey

Ebola nog steeds?? Corona ook nog en zoveel andere meer….wat gebeurd er in de wereld? Wanneer wordt de aarde weer gezond?Advertentie

Buitenland

RIVM: 16 nieuwe patiënten opgenomen vanwege COVID-19

Geplaatst

op

Web 1510binrivm2jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat er 16 nieuwe gevallen opgenomen vanwege het coronavirus. Deze nieuwe gevallen doen het aantal stijgen naar 11.713 gevallen. In de afgelopen periode zijn er zeker 32 sterfgevallen gemeld.

In deze week zijn er zeker 23 sterfgevallen gemeld. Ook in de afgelopen maanden zijn er sterfgevallen aangegeven. Het sterftecijfer en nieuwe besmettingen daalt wel drastisch. Volgens het RIVM heeft deze afname te maken met de maatregelen die genomen zijn door het kabinet.- Culturu.com

Foto bron: NRC

Lees verder

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen