Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Tientallen doden en gewonden bij treinongeluk India

Geplaatst

op

Bij een treinongeluk in het oosten van India zijn zeker 36 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakte gewond. De trein ontspoorde rond middernacht lokale tijd in het zuidoosten van het land.

De Hirakhand Express was van Jagdalpur op weg naar Bhubaneswar, een reis van zo’n 15 uur. Bij het station van Kuneru ging het mis toen acht wagons en de locomotief van de trein van het spoor raakten. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de ontsporing. Autoriteiten denken dat het ongeluk veroorzaakt is door een technisch mankement.

Reddingswerkers verwachten dat het dodental verder oploopt. Veel mensen zaten bekneld in de wrakstukken.

Treinongelukken komen in India vaker voor. Grote delen van de spoorwegen in het land zijn verouderd. November vorig jaar kwamen 146 mensen om het leven nadat een trein ontspoorde in het noorden van het land en in hetzelfde gebied vielen bij een treinongeluk in maart 2015 39 doden en raakten 150 anderen gewond.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen