woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Tientallen Belgische scholen gesloten na bomdreiging

lees ook ...

Coalitievorming na verkiezingen in Pakistan: PML-N en PPP bu...

De twee belangrijkste partijen in Pakistan lijken erin geslaagd te zijn een coalitie te vormen na de verkiezingen van vorige week. Oud-premier Nawaz Sharif en zijn partij PML-N hebben met de gedoogste...

Maandagochtend blijven tientallen Belgische scholen gesloten vanwege een bommelding die zondagavond is binnengekomen, melden Belgische media. Volgens berichtgeving van De Standaard betreft het 27 scholen, gelegen in Brussel en Waals-Brabant. De politie zal ter plaatse gaan om de situatie te onderzoeken, waarna gedurende de dag een evaluatie zal plaatsvinden. Op dit moment zijn er nog geen details bekendgemaakt over de specifieke inhoud van de bommelding.

Het betreft een serieuze situatie waarbij de veiligheid van leerlingen en personeel voorop staat. De autoriteiten zullen grondig onderzoek doen om de aard van de dreiging te bepalen en de nodige maatregelen te treffen.

De scholen die zijn getroffen, bevinden zich in de regio’s Brussel en Waals-Brabant, waardoor de impact op het onderwijs aanzienlijk is. Dergelijke incidenten benadrukken het belang van veiligheidsmaatregelen en de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, autoriteiten en de gemeenschap om een veilige omgeving voor leerlingen te waarborgen.

Het is te hopen dat de autoriteiten snel duidelijkheid verschaffen over de situatie en dat er passende stappen worden genomen om de veiligheid van de scholen te waarborgen, zodat het normale onderwijsproces zo spoedig mogelijk kan worden hervat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTientallen Belgische scholen gesloten na bomdreiging