Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Tienduizenden bidden voor vertrek Mubarak

Geplaatst

op

door

Tienduizenden Egyptenaren hebben vrijdag op het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro gebeden om het vertrek van president Hosni Mubarak. De moslimgeestelijke die voorging in het gebed sprak van ,,een revolutie van de jongeren”.

Tegenstanders van Mubarak hopen dat de menigte op het Tahrirplein vrijdag uitgroeit tot zeker 1 miljoen mensen. Ze hebben vrijdag ‘vertrekdag’ gedoopt omdat ze vinden dat Mubarak geen dag langer als staatshoofd mag aanblijven.

Aanhangers van Mubarak hadden een betoging aangekondigd in een van de betere wijken van Caïro. Slechts enkele tientallen mensen verzamelden zich daar. De actievoerders lieten weten dat ze niet van plan waren naar het Tahrirplein te gaan om de confrontatie te zoeken met tegenstanders van Mubarak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Pep Guardiola:’Liverpool wordt kampioen van Premier League’

Geplaatst

op

door

Guardiola heeft laten weten geen vertrouwen meer te hebben in een landstitel voor Manchester City dit seizoen. Tijdens een persconferentie heeft de oefenmeester de hoop opgegeven voor Manchester City.

“Het is duidelijk dat Liverpool kampioen van de Premier League wordt. Maar ze zouden ook kampioen van Spanje, Italië en Duitsland worden”, legt de Spanjaard uit. “Dat is zo als je na 23 wedstrijden 22 keer hebt gewonnen en een keer gelijk hebt gespeeld.”

Liverpool heeft momenteel een voorsprong van zestien punten op nummer twee Manchester City, met een wedstrijd minder gespeeld dan de regerend landskampioen. Als Liverpool zo door gaat zal het in de zomer een kampioensfeest vieren.

Lees verder

Buitenland

Valencia bezorgt zwak Barcelona vierde nederlaag in La Liga

Geplaatst

op

door

Valencia heeft koploper FC Barcelona de vierde nederlaag van het seizoen bezorgd. In Estadio Mestalla, de thuisbasis van Valencia, werd het 2-0 voor de nieuwe nummer 5 van La Liga.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. In de 48e minuut werd een schot van Maximiliano Gómez door FC Barcelona-verdediger Jordi Alba van richting veranderd en daardoor was keeper Marc-André ter Stegen kansloos. Gómez kreeg de 2-0 wel op zijn naam. De Uruguayaan rondde een kwartier voor tijd een counter af met een geplaatst schot in de verre hoek.

Gómez werd zodoende de man van de wedstrijd, terwijl hij in de twaalfde minuut nog een penalty had gemist. De strafschop was toegekend na een overtreding van Gerard Pique.

ANP

Lees verder

Meest gelezen