zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
5
(1)

The Black impact foundation geeft ook zwarten hoop in Oekraïne

lees ook ...

Verlenging gevechtspauze in Gaza: bevestigd Witte Huis en Ha...

Het Witte Huis heeft bevestigd dat de gevechtspauze in Gaza met twee dagen wordt verlengd. Eerder hadden Hamas en de bemiddelaar Qatar al aangegeven dat er een akkoord was bereikt over de voorwaarden....

The Black Impact Foundation, heeft samen met The African Energy Chamber (www.EnergyChamber.org), elke discriminerende houding naar zwarten in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie afgekeurd. Zij roepen op tot gelijke behandeling van Afrikanen, Indiërs, Arabieren en overige minderheden, die allemaal ook als alle anderen genoodzaakt zijn het land te ontvluchten.

De organisaties vragen dat vluchtelingen, waaronder studenten, die moesten vluchten, met soms een beetje meer dan de kleren aan hun lijf niet geconfronteerd worden met vooroordelen. Volgens Seedorf voorzitter van  The Black Impact Foundation krijgen zwarten vooral daarmee te maken, wanneer zij proberen de grens over te steken naar buurlanden.

The Black Impact Foundation reageert hiermee op reportages van mishandelingen, en discriminatie ten aanzien van zwarten, die ook uit Oekraïne vluchten. De organisatie maakt zich sterk om binnen een paar dagen ruim 30.000 van de 80.000 zwarte studenten te bereiken met een oplossing.

Ook met The Swedish and Indian Business Council is overeenstemming bereikt om 500 studenten die uit vijandige gebieden zijn gevlucht in veiligheid te brengen. Verder heeft de Black Impact Foundation zijn netwerken ingezet om dromen van betrokken studenten in stand te houden. Hun verdere studie, en onderdak zal gefinancierd worden.

“Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. Sometimes we must interfere. When human lives are endangered, when human dignity is in jeopardy, national borders and sensitivities become irrelevant. Wherever men or women are persecuted because of their ethnicity, religion, or political views, that place must—at that moment—become the center of the universe.” Woorden van Nobelprijs winnaar Elie Wiesel.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clarence Seedorf (@clarenceseedorf)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandThe Black impact foundation geeft ook zwarten hoop in Oekraïne