Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Thaise koning in kritieke toestand

Geplaatst

op

De koning van Thailand, de 88-jarige Bhumibol Adulyadej ligt al een aantal dagen in kritieke toestand in een ziekenhuis met nierproblemen. De koning kampte al eerder mer gezondheidsproblemen.

Afgelopen zondag is naar buiten gebracht dat het niet goed gaat met de koning, zonder verdere mededelingen. Woensdag is naar buiten gekomen dat de toestand van de koning kritiek is. De Thaise kroonprins is aanwezig bij de koning in het ziekenhuis, buiten het ziekenhuis hebben honderden mensen zich verzameld om te bidden voor de koning. Koning Bhumibol is erg populair bij zijn landgenoten en word bijna aanbeden. De 88-jarige is de langstzittende koning van Thailand en hem beledigen wordt zwaar bestraft in het Aziatische land.

De premier van Thailand, Prayut Chan-o-cha. had een gepland bezoek aan de provincie Chonburi afgezegd, zodat hij in de hoofdstad Bangkok kan blijven.
De koning is al tijden niet meer in het openbaar verschenen, zijn laatste openbare optreden was op 11 januari van dit jaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |