maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Tarief Openbaar Vervoer Curaçao wordt aangepast in juli

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

In Curaçao wil het ministerie van Economische Zaken de tarieven van het openbaar vervoer aanpassen. Het tarief wordt verhoogd tussen vijf  en  vijftien cent,  naar gelang de af te leggen afstand. De Sociaal Economische Raad van het eiland plaatst kanttekeningen hierbij.

 Het ministerie zal bij de wijziging rekening houden met de vehoogde brandstofprijzen. De laatste wijziging dateert van 2017. Deze tariefwijziging is beperkt, omdat men er rekening mee houdt, dat de tarieven van kleine en middelgrote busjes jarenlang te hoog zijn vastesteld.

Men neemt aan dat de bussen nu minder passagiers vervoeren door de hoge inflatie van 2021 en 2022. Er is in Curacao sprake  van minder koopkracht. Lage inkomensgroepen  zoals AOV, onderstand en minimumloontrekkers zijn heel erg getroffen. Deze zijn de laatste jaren niet geindexeerd. De SER pleit voor een onderzoek naar de koopkracht van gebruikers van het openbaar vervoer. Verder vraag de SER zich af waarom de tarieven niet per 1 juli kunnen worden uitgevoerd, zoals was besloten door de raad van Ministers. Afgesproken was toen dat maximale tarieven van kleine en middelgrote bussen twee keer  per jaar  zouden worden aangepast en wel per 1 januari en 1 juli. Men zou hierdoor ook de brandstof prijsstijgingen kunnen opnemen in het tarief.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTarief Openbaar Vervoer Curaçao wordt aangepast in juli