vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Tarief Openbaar Vervoer Curaçao wordt aangepast in juli

lees ook ...

Nieuwe sancties tegen Rusland gaan in

In de Europese Unie wordt nu de import van ruwe aardolie uit Rusland geboycot.  Dit maakt deel uit van het zesde pakket aan sanctiemaatregelen, die door de EU-lidstaten worden genomen tegen Rusland. M...

In Curaçao wil het ministerie van Economische Zaken de tarieven van het openbaar vervoer aanpassen. Het tarief wordt verhoogd tussen vijf  en  vijftien cent,  naar gelang de af te leggen afstand. De Sociaal Economische Raad van het eiland plaatst kanttekeningen hierbij.

 Het ministerie zal bij de wijziging rekening houden met de vehoogde brandstofprijzen. De laatste wijziging dateert van 2017. Deze tariefwijziging is beperkt, omdat men er rekening mee houdt, dat de tarieven van kleine en middelgrote busjes jarenlang te hoog zijn vastesteld.

Men neemt aan dat de bussen nu minder passagiers vervoeren door de hoge inflatie van 2021 en 2022. Er is in Curacao sprake  van minder koopkracht. Lage inkomensgroepen  zoals AOV, onderstand en minimumloontrekkers zijn heel erg getroffen. Deze zijn de laatste jaren niet geindexeerd. De SER pleit voor een onderzoek naar de koopkracht van gebruikers van het openbaar vervoer. Verder vraag de SER zich af waarom de tarieven niet per 1 juli kunnen worden uitgevoerd, zoals was besloten door de raad van Ministers. Afgesproken was toen dat maximale tarieven van kleine en middelgrote bussen twee keer  per jaar  zouden worden aangepast en wel per 1 januari en 1 juli. Men zou hierdoor ook de brandstof prijsstijgingen kunnen opnemen in het tarief.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTarief Openbaar Vervoer Curaçao wordt aangepast in juli