Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Suriname en Venezuela zullen bilaterale betrekkingen uitbreiden

Geplaatst

op

De Vlag Van Venezuela

Suriname en Venezuela zullen de bilaterale betrekkingen tussen beide landen uitbreiden. Dit is besloten tijdens een toezegging die maandag bekrachtigd is. De strijd tegen het Covid-pandemie is ook besproken.

De minister van Buitenlandse zaken van Venezuela, Jorge Arreaza en de Surinaamse minister van Buitenlandse zaken Albert Ramdien hebben al gesprekken gevoerd hierover. Vooruitgang in de regionale integratieprocessen stond centraal tijdens het gesprek.

Om de inzet van samenwerking te versterken tussen de landen, is de gezamenlijke verklaring die eerder in 2019 is ondertekend, bevestigd. In een persbericht heeft de Venezolaanse minister aangegeven dat de samenwerking op basis van respect en wederzijds voordeel zal worden voortgezet.- Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lorenzo
dinsdag 11 augustus 2020 18:15

Is het niet belangrijker nu banden aan te halen met landen die iets voor je kunnen betekenen. Venezuela gaat het economisch niet zo goed toch.

Mildred
dinsdag 11 augustus 2020 18:23

Ze zoeken maar volgens mij weten ze het ook niet. Vorige regering deed het ook zelf Afrika denk dat je naar Europa moet. Duitsland Nederland enz.

Karmen
dinsdag 11 augustus 2020 18:33

Kunnen jullie niet lezen……. Hij is de vorige rotzooi aan het herstellen, contact was al vanaf 2019, altijd commentaar wat is er van Suriname geworden, de staatkist is geplunderd mensen worden jullie wakker, deze regering probeert de stront van de vorige regering op te ruimen, dus zal wel even tijd ⌚ kosten geen 40 Jaar geen 10 jaar maar binnen 5 jaar dan kunnen jullie weer de grote monden weer gaan opzetten oké 👍🏽

De waarheid
dinsdag 11 augustus 2020 22:16

Oordelen is zo makkelijk, de nieuwe regering is er nog maar net en ze doen zo hun best om alles wat gestolen is terug te draaien. Misschien komen er nog miljoenen boven tafel dat zou geweldig zijn. Maar de beste stuurlui staan natuurlijk weer aan wal.
Dus niet negatief zijn, maar wees positief, help de regering, ondersteun ze en wees blij dat er een eerlijke man nu de baas van Suriname is.Advertentie

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Buitenland

Guyanese bedrijven krijgen financiering van agentschappen VS

Geplaatst

op

President Ali 2

Guyanese bedrijven krijgen US$ 200 miljard van verschillende agentschappen in de Verenigde Staten (VS). In de komende jaren verwacht Guyana een goede ontwikkeling zeker op het gebied van olie. Een brug tussen Suriname en Guyana is een van de zaken die opgepakt zal worden. Hiernaast zal er ook ontwikkeling worden gebracht in een diepzeehaven en een nieuwe Demerara- havenbrug over de Demerara rivier. Het land gelooft in vaste inkomsten die zullen voortvloeien uit de olie en gassector van Guyana.

Het land is momenteel bezig hard te werken aan een betere ontwikkeling. Ook heeft de VS een vertegenwoordiging van personen van zeg agentschappen gestuurd voor gesprekken met het land. De ontmoeting is gepland voor morgen, waarbij de zes agentschappen de locale Private Commission zullen ontmoeten. De delegatie zal bestaan uit; Department of Treasury, de Export- Import Bank of the United States, de US International Development Finance Corporation, het Department of State, het Department of National Security en het Department of Homeland Security.

Naast de ontmoeting met de Private Sector Commission en andere commerciële belanghebbenden zal de delegatie ook Guyana’s president Irfaan Ali ontmoeten. Het zal een tweedaagse bezoek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen