Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Stoffelijk overschot in jungle Maleisië blijkt van vermiste Nora (15) te zijn

Geplaatst

op

door

Het lichaam van de vermiste Nora Quoirin is gevonden in de Maleisische jungle. Dat bevestigde de politie. Het stoffelijk overschot werd ontdekt in de buurt van een waterval, op zo’n anderhalve kilometer van het resort. Ze zou geen kleren gedragen hebben. Voor haar ouders, die gisteren nog een beloning van bijna 11.000 euro uitloofden voor de gouden tip, komt de klap bijzonder hard aan. Zij hebben hun dochter geïdentificeerd. De Frans-Ierse tiener verdween op 4 augustus uit een resort in Maleisië. 

Het lichaam lag naast het water, in heuvelachtig gebied met een ravijn. Volgens een vrijwilliger die mee hielp zoeken, wilde Nora graag een waterval bezoeken. Voor de zoekactie werden deze keer snuffelhonden en een helikopter ingezet. De vindplaats werd afgesloten met politielinten. 

Nora’s familie hield steeds rekening met een ontvoering, maar de Maleisische politie ging van een vermissing uit en vermoedde dat ze nog in de buurt was.

Na tien dagen is er dus een tragisch einde gekomen aan de zoektocht. Morgenochtend vindt nog een autopsie plaats.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Frankrijk plat uit woede over pensioenplannen

Geplaatst

op

door

Elf van de zestien metrolijnen in Parijs liggen plat, in het hele land rijden nauwelijks treinen en vier op de tien lagere scholen zijn gesloten. Frankrijk is platgelegd uit protest tegen de pensioenplannen van Emmanuel Macron.

De staking van vandaag is lang van tevoren en duidelijk aangekondigd. Veel inwoners van de regio-Parijs, mijden dus het openbaar vervoer.

In het hele land wordt vandaag op 245 plekken actie gevoerd. Vanmiddag om 14 uur gaat in Parijs een manifestatie van start. Alle tegenstanders van de plannen van Macron komen samen bij het Gare du Nord. Via de Place de la République lopen zij in een stoet naar de Place de la Nation. Naast vervoerders en onderwijzers hebben ook politieagenten, ziekenhuispersoneel, ambulanciers, vuilnisophalers en advocaten zich aangesloten.

De actievoerders zijn het niet eens met de pensioenplannen van het staatshoofd. Emmanuel Macron kondigde in zijn campagne al aan een einde te willen maken aan de 42 verschillende regelingen die het land kent. Sommige regimes zijn erg voordelig, bijvoorbeeld die voor het spoorwegpersoneel en medewerkers van het staatselektriciteitsbedrijf EDF.

Vandaag is de eerste dag van de actie. Ook morgen wordt het werk neergelegd, hoe de situatie na het weekend is, is nog niet duidelijk. Premier Edouard Philippe maakt in de loop van de volgende week bekend wat de regering precies van plan is. Macron schijnt eerst te willen afwachten hoeveel man vandaag de straat op gaan. Bij de RATP hebben ze inmiddels laten weten dat ze rustig tot en met kerst blijven staken.

Lees verder

Buitenland

Vluchten op Schiphol vertraagd door mist

Geplaatst

op

door

Op luchthaven Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd als gevolg van de dichte mist. Reizigers wordt aangeraden de website van de luchthaven en die van vliegmaatschappijen in de gaten te houden.

Op de website van de luchthaven is te zien dat meerdere vluchten vertraging hebben opgelopen. “Er kunnen minder vliegtuigen op een baan vertrekken of landen dan normaal. De capaciteit ligt dus lager,” zegt een woordvoerder.

Voor de veiligheid vertrekken en landen er minder vliegtuigen per uur. Door de mist kunnen vliegtuigen elkaar onderling slechter zien en ook het zicht van de luchtverkeersleiding is minder goed.

Op Eindhoven Airport ligt het vliegverkeer als gevolg van de mist helemaal stil.


Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen