zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Steun van Biden en Britse regering voor Rutte’s kandidatuur NAVO-secretaris-generaal

lees ook ...

De Amerikaanse president Biden heeft zijn steun uitgesproken voor demissionair premier Rutte als kandidaat voor de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, volgens een hoge Amerikaanse ambtenaar die sprak met persbureau Reuters. Ook de Britse regering heeft haar steun voor Rutte als nieuwe NAVO-topman bevestigd, meldde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken vanochtend.

Gisteren berichtte Politico al op basis van bronnen in verschillende regeringen dat Rutte de steun had gekregen van twee derde van de NAVO-lidstaten, wat neerkomt op minstens twintig landen.

De naam van Rutte circuleert al maanden als een belangrijke kanshebber voor het leiderschap van het bondgenootschap. “Ik denk dat Mark Rutte een zeer goede kans maakt om benoemd te worden,” zei Jaap de Hoop Scheffer gisteren tegen Nieuwsuur. Hij was de laatste Nederlandse secretaris-generaal van de NAVO, van 2004 tot 2009. “Er is een aanzienlijke en belangrijke groep landen die Ruttes kandidatuur steunt, en ik denk dat we de beslissing eerder dan later kunnen verwachten.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandSteun van Biden en Britse regering voor Rutte's kandidatuur NAVO-secretaris-generaal