Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Steelt Amazon product ideeën van externe retailers?

Geplaatst

op

Medewerkers hebben het bedrijf ervan beschuldigd, gegevens van derden te gebruiken om concurrerende producten te verkopen.

Amazon heeft herhaaldelijk in verklaringen gezegd dat het geen gegevens steelt van de externe verkopers die het op zijn website host en dat dit zijn eigen beleid zou schenden.

Werknemers zijn het daar echter niet mee eens.

De technologiegigant werd onder de loep genomen nadat The Wall Street Journal in april een rapport publiceerde na meer dan 20 werknemers te hebben geïnterviewd die voor het huismerk van Amazon werken en interne documenten bekeken te hebben, waaruit blijkt dat het bedrijf gegevens van derden heeft gebruikt om het ontwerp en de prijs van bepaalde producten te bepalen.

Een Amazon-woordvoerder vertelde destijds aan FOX Business dat het gebruik van gegevens van derden voor eigen producten in strijd is met het bedrijfsbeleid. Er zou een intern onderzoek worden gestart naar aanleiding van de beschuldiging.

Net als andere retailers kijkt het bedrijf, volgens de woordvoerder, naar verkoop- en winkelgegevens om klanten de best mogelijke ervaring te bieden. Het is werknemers echter ten strengste verboden, om niet-openbare, verkopers-specifieke gegevens te gebruiken om te bepalen welke huismerkproducten te lanceren.

De technologiegigant biedt meer dan 45 verschillende Amazon-merken met 243.000 producten, van huishoudelijke artikelen tot voedsel tot electronica, die naast merken van derden worden verkocht.

Amazon zei dat zijn merkproducten slechts 1 procent van zijn omzet vertegenwoordigen. Volgens de  werknemers  echter, zou dit in werkelijkheid, 10 procent van de totale omzet zijn.

Medewerkers bestudeerden verkooprapporten van derden over producten zoals een kofferbak-organizer en zitkussen voordat Amazon, merken van vergelijkbare, concurrerende producten lanceerde, meldde het Journal.

De Europese Unie is van plan formele Amazon-aanklachten tegen Amazon in te dienen wegens de behandeling van externe verkopers na een onderzoek van bijna twee jaar, meldde het Journal op 11 juni.

Onderzoekers in Californië onderzoeken momenteel, ook de behandeling van externe verkopers door het bedrijf.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

WHO meldt wereldwijde recordgroei van coronavirus

Geplaatst

op

Who 4984801 340

Het coronavirus kent een wereldwijde recordgroei. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld. Er zijn 230.370 infecties gemeld binnen 24 uur. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de grootste stijgingen uit de Verenigde Staten komen, gevolg door India, Brazilië en Zuid- Afrika.

In de VS alleen zijn er meer dan 135.000 doden gemeld, en een aantal van 3,3 miljoen geïnfecteerden. In Brazilië meer dan 72.000 doden en 1,9 miljoen geïnfecteerd. Eerder heeft de WHO een record aantal van 228.102 gevallen gemald op 10 juli in de maand juli. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Amitabh Bachchan, zoon en schoondochter Aishwarya Rai besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Amitabh En Abhishek Bachchan. Foto Indian Express

De 77-jarige Bollywoodacteur Amitabh Bachchan is besmet met het coronavirus. Abhishek Bachchan, de 44-jarige zoon van de acteur, meldde zaterdag via Twitter dat hij net als zijn vader positief getest heeft op het coronavirus. Zowel vader als zoon zouden met milde symptomen zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Ook de vrouw van Abhishek, de actrice en voormalig Miss World Aishwarya Rai (44), en haar negenjarige dochter zijn positief getest op het virus. Verschillende media hebben dit zondag gemeld. Het is niet duidelijk of moeder en dochter in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De 77-jarige acteur roept iedereen die zich de afgelopen tien dagen in zijn nabijheid heeft bevonden op om zich te laten testen op het virus.

De 46-jarige Rai werd in 1994 uitgeroepen tot Miss World en is sindsdien te zien geweest in verschillende films.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen