Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Staat New York telt meeste besmettingen ter wereld

Geplaatst

op

People Across On Intersection 1486222

De staat New York telt relatief de meeste coronabesmettingen ter wereld. New York telt ongeveer 20 miljoen inwoners en heeft woensdag 149.316 besmettingen geregistreerd. Spanje heeft er 146.690 geteld. Daarna volgt Italië met 139.422 vastgestelde gevallen. Volgens deze telling wordt de zwaar getroffen staat New York vergeleken met de eveneens zwaar getroffen Europese landen Spanje en Italië. Die hebben allebei veel meer inwoners dan New York.

Ongeveer een kwart van alle gevallen in de VS zijn in de staat New York vastgesteld. De stad New York geldt als het epicentrum van het virus in de VS.

New York ervaart momenteel een hoogtepunt van het aantal sterfgevallen. Op dinsdag werden in de VS binnen 24 uur 1900 sterfgevallen gemeld.

De teller staat nu op 5500 sterfgevallen in New York. Er zijn nu meer doden te betreuren dan tijdens de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001, hier kwamen 2753 mensen om het leven. 

De vlaggen zullen nu in staat New York halfstok hangen in opdracht van de Burgemeester Cuomo.

Burgemeester Cumo vergelijk de gevolgen van het virus als de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Hierbij zijn 2800 mensen overleden. Hij had niet gedacht dat de staat New York een grotere ramp moet verwerken.

Hij vergeleek de gevolgen van het virus met de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Daarbij verloren in de stad New York circa 2800 mensen het leven. Cuomo zei dat hij nooit had gedacht dat de Staat New York een grotere ramp als deze moet verwerken.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen