Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Spelersbus in Nigeria beschoten

Geplaatst

op

door

FC Ifeanyi Ubah was op weg naar een verre uitwedstrijd in Nigeria toen de spelersbus van de club werd aangevallen. Er werden meerdere schoten gelost en een aantal inzittenden van de bus zijn zwaargewond geraakt.

De bus was onderweg richting Jigawa Golden Stars. Daar moest FC Ifeanyi Ubah een competitiewedstrijd tegen spelen. De buschauffeur werd tijdens het incident geraakt en vijf anderen zijn ernstig gewond geraakt. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Tsunami-waarschuwing na zeebeving tussen Cuba en Jamaica ingetrokken

Geplaatst

op

door

De tsunami-waarschuwing die dinsdagavond (Nederlandse tijd) in het Caribisch gebied gold na een zware zeebeving is ingetrokken. De beving vond plaats ten zuiden van Cuba en ten westen van Jamaica en had een magnitude van 7.7 op een diepte van 10 kilometer.

De tsunami-waarschuwing ging uit voor Belize, Cuba, Honduras, Mexico, Jamaica en de Kaaimaneilanden. Er werd gewaarschuwd voor golven tot 1 meter hoogte.

De overheid van de Kaaimaneilanden heeft bewoners van de kustgebieden uit voorzorg opgeroepen zich te evacueren. Een woordvoerder van de overheid zegt dat er wel meldingen zijn van zinkgaten op het eiland.

Er zijn nog geen berichten over slachtoffers. De beving was duidelijk voelbaar in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Ook in onder meer de Cubaanse hoofdstad Havana, maar ook in de Amerikaanse stad Miami was de zeebeving voelbaar.

Lees verder

Buitenland

Olympique Lyon is aanvalster Hegerberg voorlopig kwijt

Geplaatst

op

door

Olympique Lyon kan de komende tijd niet beschikken over Ada Hegerberg. De Noorse aanvalster heeft tijdens de training een kruisband gescheurd, meldt de Franse voetbalclub dinsdag. Hegerberg komt dit seizoen sowieso niet meer in actie.

“Dit is een tegenvaller voor mij, maar ik kom hier doorheen”, aldus de 24-jarige Hegerberg, die met Lyon vier keer op rij de Champions League won. Oranje-international Shanice van de Sanden speelt ook bij Olympique Lyon.

Hegerberg won in december 2018 de Gouden Bal, die toen voor het eerst ook aan een vrouw werd uitgereikt.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen