maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Spanje eist acht jaar cel tegen Shakira voor belastingontduiking

lees ook ...

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft Shakira veroordeeld voor belastingontduiking. Ook moet zij een boete betalen van 23,5 miljoen euro. De zangeres heeft volgens de spaanse regels tussen 2012 en 2014 belasting ontdoken. Zij ontkent dat, maar heeft toch de belastingsaanslag betaald. De zangeres wil geen schikking, zoals de belastingdienst voorstelt, omdat zij de zaak “ met een gerust hart en vertrouwen” tegemoetziet.

Shakira begrijpt niet waarom zij belasting moest betalen voor de periode waarin zij buiten Spanje woonde. De aanklagers hebben bewijs dat zij inkomsten heeft van meerdere bedrijven, en haar fanclub heeft steeds gewag gemaakt van haar verblijfplaats.

Onderzoek van de belastingdienst heeft uitgewezen dat Shakira langer dan 183 dagen in het land verbleef en volgens de Spaanse regels belasting moest betalen. Ook de Paradise Papers van 2017 hebben bewijzen geleverd tegen Shakira, samen met andere beroemdheden waaronder Britse koningin Elizabeth, Madonna en Bono zijn er constructies gebruikt om belasting te ontwijken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandSpanje eist acht jaar cel tegen Shakira voor belastingontduiking