zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4.7
(3)

Snelle groei van levensgevaarlijke schimmel in de VS

lees ook ...

Schimmelziekte Candida Auris neemt steeds meer terrein over in de VS. De ziekte die in 2009 ontdekt werd, in het oor van een Japanse vrouw is dodelijk en het aantal geïnfecteerden is volgens de Centers for Disease Control and Prevention(CDC), verdubbeld in twee jaar tijd. Eén op de drie patiënten bezwijkt aan deze ziekte, maar kerngezonden kunnen succesvol behandeld worden.

Bij gezonde mensen is de ziekte niet een groot probleem, maar bij mensen met een zwak immuunsysteem kan het fataal worden. Tijdens de behandeling van velen blijkt de schimmel resistent te zijn. Dit is een inmens probleem.

In 2019 kende men nog 756 gevallen van de ziekte, maar in 2021 was dat al gauw 1500. In de VS maakte men in 2016 kennis met de ziekte, maar het komt ook in andere landen steeds meer voor.

Jammer genoeg vinden de besmettingen over het algemeen in zieken- en bejaardentehuizen plaats. In een gesprek met BBC zegt de hoofdonderzoeker dat het niet altijd zeker is, dat de schimmel doodsoorzaak is bij alle sterfgevallen waar er sprake is van besmetting.

De Amerikaanse gezondheidsautoriteit zegt dat de stijging vooral komt door slecht infectiepreventie bij veel zorginstellingen, en verbeterde screening. Ook door het feit dat de corona epidemie veel aandacht eiste.

Bron foto: Healthline

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandSnelle groei van levensgevaarlijke schimmel in de VS