donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Singaporese minister van Transport aangeklaagd voor corruptie

lees ook ...

De minister van Transport in Singapore is aangeklaagd voor corruptie en staat momenteel terecht voor 27 aanklachten, waaronder het aannemen van steekpenningen en het belemmeren van de rechtsgang.

Iswaran werd in juli van het afgelopen jaar gearresteerd en beweert onschuldig te zijn. Premier Lee heeft hem met verlof gestuurd en hem verboden Singapore te verlaten. Een vastgoedmagnaat, Ong Beng Seng, is ook gearresteerd in verband met het corruptieschandaal. Hij wordt ervan beschuldigd de minister te hebben omgekocht met een bedrag van ongeveer 262.500 euro. In ruil daarvoor zou Iswaran zich hebben ingezet voor de belangen van de zakenman.

De zaak heeft Singapore in zijn greep, aangezien het land trots is op zijn politieke leiders die zelden betrokken zijn bij corruptieschandalen. Ambtenaren in de stadstaat ontvangen royale salarissen als ontmoediging voor corruptie, met jaarsalarissen voor veel ministers die boven de 1 miljoen Singaporese dollar (ongeveer 683.550 euro) liggen. Het is de eerste keer sinds 1986 dat een minister terechtstaat voor corruptie in Singapore.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandSingaporese minister van Transport aangeklaagd voor corruptie