Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Serena Williams oneerlijk behandeld vindt het WTA

Geplaatst

op

WTA, de overkoepelende organisatie voor professionele tennissters, steunt Serena Williams. De Amerikaanse was in de finale van de US Open woest op de scheidsrechter na volgens haar een seksuele opmerking. “De WTA is van mening dat er geen verschil mag zijn in de tolerantienormen van emoties tussen mannen en vrouwen.” 

Serena Williams kreeg tijdens haar US Open-finale tegen Naomi Osaka drie waarschuwingen. De eerste omdat ze vanuit de tribune gecoacht werd door Mouratoglou, de tweede voor het kapotslaan van haar racket en de derde voor haar tirade tegen scheidsrechter Carlos Ramos over haar eerste waarschuwing. “Je stal een punt van mij. Je bent me een excuus verschuldigd”, schreeuwt Serena tegen de scheidsrechter. Na de partij kwam Serena op de persconferentie terug op het incident. “Ik vecht hier voor vrouwenrechten en voor vrouwengelijkheid en voor allerlei dingen. Dat ik ‘dief’ zeg en dat hij een game afpakt, gaf me het gevoel dat het een seksistische opmerking was.”

Ook de coaching stelt WTA-baas Simon in vraag. “We denken dat de wijze van coaching moet aangepakt en zelfs moet toegestaan worden in het tennis.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Aanklagers willen Cosby maandag opsluiten

Geplaatst

op

By

Maandag zal Bill Cosby worden veroordeeld op het drogeren van Andrea Constand voordat hij haar seksueel misbruikte in zijn huis in Philadelphia in 2004. De legendarische komiek zou diezelfde dag naar de gevangenis kunnen gaan.

Nadat hij schuldig was bevonden in april, vroegen de aanklagers om Cosby om onmiddellijk te worden opgesloten, maar de rechter liet hem vrij op borgtocht van $ 1 miljoen en beval hem om zijn huis te blijven tot de veroordeling.

Nu, volgens TMZ: “Instanties die met de zaak te maken hebben, zeggen tegen TMZ … openbare aanklagers zullen erop aandringen dat de onteerde komiek / misdadiger onmiddellijk naar de gevangenis wordt gebracht zodra de rechter hem maandag AM heeft veroordeeld.” Cosby wordt veroordeeld in het County Court of Common in Montgomery en de 81-jarige wordt 30 jaar in de gevangenis gezet.

Meer dan enkele decennia is hij ervan beschuldigd meer dan 60 vrouwen te hebben aangevallen. Constand en minstens vijf andere aanklagers zullen bij de veroordeling zijn, maar ze zullen niet kunnen getuigen. Volgens NBC News, “verzetten de advocaten van Cosby zich tegen het verzoek om extra getuigen in de veroordeling te laten spreken.

Het juridische team van Cosby doet een beroep op het vonnis en als hij wordt vrijgelaten terwijl hij vecht voor een hoger beroep, zal hij waarschijnlijk nooit in de gevangenis zitten.

Lees verder

Buitenland

China zet zich in voor Venezuela

Geplaatst

op

By

De Venezolaanse president Nicolas Maduro reist naar China om economische overeenkomsten te bespreken, omdat de door de crisis getroffen OPEC-natie probeert de belangrijkste Aziatische financier ervan te overtuigen nieuwe leningen te verstrekken.

“Ik ga met hoge verwachtingen en we zullen elkaar over een paar dagen weer zien met grote successen”, zei de linkse leider woensdag in een staat die werd uitgezonden vanaf de luchthaven, zonder details te geven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van China zei dat Maduro van donderdag tot en met zaterdag zou komen op uitnodiging van president Xi Jinping. “Onlangs heeft de Venezolaanse president actief economische hervormingen doorgevoerd en daar is een positieve reactie op uit de samenleving gekomen”, vertelde ministerie woordvoerder Geng Shuang. “Ik denk dat een gestaag groeiend Venezuela in ieders belang is. China heeft er vertrouwen in dat het Venezolaanse volk en de overheid in staat zullen zijn om met zijn binnenlandse zaken om te gaan met het wettelijke kader, “voegde hij eraan toe.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |