Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Seksschandaal bij Waalse voetbalclub

Geplaatst

op

door

In het Waalse Thimister-Clermont, nabij Verviers, is een seksschandaal uitgebroken bij de lokale voetbalploeg. Via WhatsApp doen twee naaktvideo’s de ronde die in de kantine van de club opgenomen zijn. Een naakte vrouw is daarin te zien, samen met spelers van het eerste elftal.

In het eerste filmpje is te zien hoe een vrouw op handen en voeten door de cafetaria van voetbalclub La Minerie, een eersteprovincialer, kruipt. Ze is naakt en kruipt in de richting van een van de spelers van de ploeg, die in voetbaltenue op haar staat te wachten. In een tweede video zijn nog explicietere zaken te zien. Zeven spelers van de eerste ploeg waren naar verluidt aanwezig.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de vrouw alle handelingen bewust en gewillig stelt, van aanranding of grensoverschrijdend gedrag lijkt geen sprake. Volgens de politie kwam er nog geen klacht binnen.

Een goede zaak voor het imago van de club en de spelers is het niet. De bestuurders hebben daarom sancties opgelegd. Twee spelers zijn geschorst. “Dit is een catastrofe voor onze club”, zegt voorzitter Joseph Gaillard.

Een speler, die naar eigen zeggen niet bij de feiten aanwezig was maar de beelden wel zag, keurt de feiten in de kranten van Sudpresseaf. “Voor het imago van de club, zowel voor de jeugdspelers als de eerste ploeg, is dit geen goede zaak. Het neemt stilaan enorme proporties aan.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Alma

Soso krasi. Kunnen ze niet gewoon thuis iets doen of ga naar de boeren. Betaal en geniet. Nu alleen maar schandeAdvertentie

Buitenland

Zestig personen omgekomen bij aanval militair trainingskamp in Jemen

Geplaatst

op

door

Bij een aanval op een militair trainingskamp bij de stad Marib in Jemen zijn zaterdag zeker zestig doden en tientallen gewonden gevallen, aldus de Saudische staatstelevisie. Aan Iran gelieerde Houthi-rebellen vielen het trainingskamp aan met onder meer raketten en drones.

Het regeringsleger voerde zaterdag ook aanvallen uit op standplaatsen van rebellen, waarbij volgens de autoriteiten in totaal 22 doden vielen aan beide kanten. Sinds 2015 is Jemen verwikkeld in een burgeroorlog tussen de overheid en Houthi-rebellen. Saoedi-Arabië leidt samen met de Jemenitische regering een internationale coalitie tegen de aan Iran gelieerde Houthi’s. Iran heeft altijd ontkent wapens te leveren aan de rebellen.

Door de onrust in het land blijven de prijzen stijgen en raken veel mensen hun inkomen kwijt, waardoor ze hun eerste levensbehoeften niet meer kunnen betalen en honger lijden. Volgens de laatste cijfers van het Rode Kruis leiden 3,2 miljoen vrouwen en kinderen aan acute ondervoeding.

Lees verder

Buitenland

VN roept buitenlandse troepen op tot vertrek uit Libië

Geplaatst

op

door

De speciale VN-gezant voor Libië heeft buitenlandse troepen opgeroepen het land te verlaten. Zijn oproep komt een dag voor het begin van het vredesoverleg in Berlijn, dat een einde moet maken aan de burgeroorlog die het land teistert.

VN-gezant Ghassan Salamé zegt vandaag in de Arabische krant Al-Sharq al-Awsat dat de terugtrekking van buitenlandse troepen “om het even van welke nationaliteit” onderdeel uitmaakt van het veiligheidsplan. Ook wil hij de illegale wapenimport in het land bestrijden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Europese landen vandaag opgeroepen zijn pogingen te ondersteunen om het conflict te beëindigen, in samenspraak met de internationaal erkende regering van premier Fayez al-Sarraj.

In een column die gepubliceerd is op de website Politico schrijft Erdogan dat Turkije Libische regeringstroepen wil trainen om terrorisme, mensensmokkel en andere bedreigingen van de internationale veiligheid te bestrijden. Hij is bang dat anders IS en andere terreurgroepen daar vaste voet aan de grond krijgen. Premier al-Sarraj en krijgsheer Khalifa Haftar, die heerst in het oosten van Libië, worden beiden op de vredesconferentie verwacht.

Lees verder

Meest gelezen