Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Seksschandaal bij Waalse voetbalclub

Geplaatst

op

door

In het Waalse Thimister-Clermont, nabij Verviers, is een seksschandaal uitgebroken bij de lokale voetbalploeg. Via WhatsApp doen twee naaktvideo’s de ronde die in de kantine van de club opgenomen zijn. Een naakte vrouw is daarin te zien, samen met spelers van het eerste elftal.

In het eerste filmpje is te zien hoe een vrouw op handen en voeten door de cafetaria van voetbalclub La Minerie, een eersteprovincialer, kruipt. Ze is naakt en kruipt in de richting van een van de spelers van de ploeg, die in voetbaltenue op haar staat te wachten. In een tweede video zijn nog explicietere zaken te zien. Zeven spelers van de eerste ploeg waren naar verluidt aanwezig.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de vrouw alle handelingen bewust en gewillig stelt, van aanranding of grensoverschrijdend gedrag lijkt geen sprake. Volgens de politie kwam er nog geen klacht binnen.

Een goede zaak voor het imago van de club en de spelers is het niet. De bestuurders hebben daarom sancties opgelegd. Twee spelers zijn geschorst. “Dit is een catastrofe voor onze club”, zegt voorzitter Joseph Gaillard.

Een speler, die naar eigen zeggen niet bij de feiten aanwezig was maar de beelden wel zag, keurt de feiten in de kranten van Sudpresseaf. “Voor het imago van de club, zowel voor de jeugdspelers als de eerste ploeg, is dit geen goede zaak. Het neemt stilaan enorme proporties aan.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Alma

Soso krasi. Kunnen ze niet gewoon thuis iets doen of ga naar de boeren. Betaal en geniet. Nu alleen maar schandeAdvertentie

Buitenland

Depay terug in selectie Lyon

Geplaatst

op

door

Aanvaller Memphis Depay is bij Olympique Lyon teruggekeerd in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Benfica woensdag in de Champions League. Hij haakte ruim anderhalve week geleden na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland in Rotterdam (3-1) af bij Oranje wegens bovenbeenklachten.

Depay, die in De Kuip twee keer scoorde, miste daardoor de gewonnen uitwedstrijd tegen Wit-Rusland in Minsk (1-2). Ook afgelopen zaterdag bleef hij aan de kant tijdens de competitiewedstrijd tegen Dijon (0-0).

De nieuwe coach Rudi Garcia heeft Kenny Tete eveneens opgenomen in zijn selectie van 21 spelers voor het duel in Lissabon.

Lyon staat in groep G met vier punten op de tweede plek. Benfica is nog puntloos.

ANP

Lees verder

Buitenland

Onlusten in opvangkamp Malta

Geplaatst

op

door

Migranten hebben voor onlusten gezorgd in een opvangkamp op Malta. De auto’s van zeker vijf medewerkers werden in brand gestoken. Een politieagent raakte afgelopen nacht bij de onlusten lichtgewond.

De ongeregeldheden vonden plaats in een voormalige Britse legerbarak in Hal Far, vlakbij het vliegveld van Malta. Een politiewoordvoerder meldde vanochtend dat de situatie weer onder controle is.

Malta en buurland Italië klagen al geruime tijd dat zij worden opgescheept met duizenden migranten die vanuit Afrika en het Midden-Oosten de Middellandse Zee oversteken. Vorige maand hebben beide landen een deal gesloten met andere EU-lidstaten die de opvang van migranten moet regelen.

De aankomsten van migranten in Italië en Malta nemen de laatste tijd opnieuw toe. De kustwacht van Malta maakte vorige week nog bekend dat er 76 migranten werden gered op zee. Enkele uren daarvoor had de ngo AlarmPhone de Maltese regering ervan beschuldigd reddingsoproepen gedurende “meer dan zes uur” te negeren.

Lees verder

Meest gelezen

X