Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Scholen in Haïti weer open

Geplaatst

op

Download

Scholen in Haïti gaan weer open. Dit is het gevolg van maanden lange gewelddadige onrust en ook de aanhoudende corona pandemie. De scholen gaan nu eindelijk weer open. Ouders hebben tot en met maandag om te betalen voor de school. Veel ouders kunnen dit niet.

De Staat van Haïti kampt al jaren lang met onrust en wanbeheer. Het herstel verloopt nu heel erg moeizaam. Doordat de pandemie de toch al nijpende economische situatie in Haïti heeft verergerd is de school nu onbetaalbaar geworden. Zelfs gezinnen waarvan de kinderen begeerde plaatsen op openbare scholen hebben gescoord, hebben moeite om schoolspullen of fatsoenlijke schoenen voor ze te kopen. Op zo een manier lopen de kinderen het risico om in de informele banensector te belanden, of erger nog te worden ingelijfd door Haitiaanse bendes. – Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen