dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Salmonella-uitbraak eist levens in VS en Canada

lees ook ...

Steun van Biden en Britse regering voor Rutte’s kandid...

De Amerikaanse president Biden heeft zijn steun uitgesproken voor demissionair premier Rutte als kandidaat voor de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, volgens een hoge Amerikaanse ambtenaar die sp...

Bij een recente salmonella-uitbraak in zowel de Verenigde Staten als Canada zijn minstens acht mensen overleden, waarvan drie uit de VS en vijf uit Canada. De uitbraak wordt in verband gebracht met cantaloupe-meloenen van de merken Malichita en Rudy, en heeft geleid tot honderden gemelde besmettingen. Veel van de getroffen personen meldden dat ze voorgesneden stukjes meloen uit plastic bakjes hadden geconsumeerd. Als reactie hierop zijn er grootschalige terugroepacties gestart in beide landen, zowel voor voorgesneden stukjes als voor hele vruchten.

Sinds het begin van de uitbraak halverwege november zijn er in totaal 359 besmettingen geregistreerd in de Verenigde Staten en Canada. Van deze gevallen zijn 140 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Het vermoeden bestaat dat deze aantallen nog kunnen toenemen, aangezien sommige besmettingen nog bevestigd moeten worden. Opvallend is dat het grootste deel van de getroffen personen jonger is dan vijf jaar of ouder dan 65 jaar.

Hoewel de salmonellabacterie vaak wordt geassocieerd met dierlijke producten zoals zalm of eieren, blijkt uit deze uitbraak dat ook fruit en rauwe groenten besmet kunnen raken. De autoriteiten nemen dan ook passende maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen en adviseren consumenten om producten van de genoemde merken te vermijden en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij de consumptie van voedsel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandSalmonella-uitbraak eist levens in VS en Canada