Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Ryanair: cabinepersoneel en klanten betalen de prijs

Geplaatst

op

Het personeel en de passagiers  van de luchtvaartmaatschappijen betalen de prijs voor de financiële crisis die de luchtvaartindustrie overspoelt na de coronaviruspandemie.

Er zijn er maar weinig die betwisten dat de wereldwijde luchtvaartsector met de grootste crisis ooit wordt geconfronteerd. De economische ravage die is veroorzaakt door COVID-19 heeft de meeste luchtvaartmaatschappijen aan de grond gehouden. In Europa hebben Air France, British Airways en Lufthansa allemaal tienduizenden ontslagen aangekondigd. Low-cost bedrijven, zoals EasyJet en Ryanair, plannen ook enorme banenverlies.

De lucht boven Europa ziet er op dit moment vrij somber uit. COVID-19 heeft de luchtvaartindustrie in een meedogenloze strijd om marktaandeel gebracht. Sommige goedkope luchtvaartmaatschappijen zijn al begonnen met enorme druk op hun personeel. Sommigen noemen het, chantage-redundantie.

Bij Ryanair, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa, liggen de salarissen tussen de 1200 en 2200 euro per maand, maar in maart, april en mei ontving het geaarde cabinepersoneel geen normaal salaris meer en werd ze op Duitse sociale uitkeringen, geplaatst. Dit bedroeg tussen de 500 en 750 euro per maand, aangevuld met 250 euro van Ryanair.

Het bedrijf heeft voorgesteld om de salarissen met tien procent te verlagen en ook om de werktijden te verkorten. Dat zou de lonen doen dalen tot 900 euro per maand, de armoedegrens in Frankrijk. Indien dit voorstel niet wordt geaccepteerd, zal het bedrijf gedwongen zijn om 27 overtollige cabinepersoneelsposten te schrappen.

In Duitsland kampt Ryanair met een overschot van 571 cabinepersoneel op 940, dus willen ze bijna 60 procent van het cabinepersoneel in Duitsland naar huis sturen.  

In Spanje zullen 351 bemanningsleden ontslagen moeten worden indien het voorstel voor loonsverlaging niet wordt geaccepteerd.

In Tsjechië zijn er drie vakbondsleiders van het onderhandelingscomité ontslagen. Euronews vroeg Ryanair om een ​​interview op een locatie en tijdstip naar keuze, echter het bedrijf weigerde.

Het is niet alleen het cabinepersoneel dat de prijs betaalt voor de problemen van de luchtvaartsector. Sinds de lockdown-beperkingen in heel Europa van kracht werden, hebben tienduizenden passagiers moeite gehad om geannuleerde vluchten terug te krijgen. Luchtvaartmaatschappijen hebben buitengewone omstandigheden genoemd als reden. Als alternatief wordt de klant een voucher aangeboden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen