woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Russische hackersgroep Midnight Blizzard dringt binnen in Microsoft-systemen

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

Een groep hackers met vermeende steun uit Rusland heeft succesvol ingebroken in de systemen van Microsoft. Het bedrijf maakte vrijdagavond laat bekend dat zakelijke e-mailaccounts van “een deel van de top van het bedrijf” en “een klein aantal andere medewerkers” zijn gecompromitteerd.

De hackers, toegeschreven aan Midnight Blizzard, die naar verluidt banden heeft met de Russische geheime dienst, hebben e-mails en documenten buitgemaakt. Deze inbraak, ontdekt door Microsoft ruim een week geleden, is momenteel onderhevig aan aanpassingen aan oude systemen.

Het bedrijf is bezig met het informeren van de getroffen medewerkers, waaronder personeel op het gebied van cyberveiligheid en juridische zaken. Het goede nieuws is dat klanten van Microsoft en systemen voor kunstmatige intelligentie (AI) onaangetast lijken te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRussische hackersgroep Midnight Blizzard dringt binnen in Microsoft-systemen