woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

Russische ambassadeur Sergej Andrejev in Polen besmeurt met “bloed”

lees ook ...

Voormalig Generaal Prabowo leidt in Indonesische verkiezinge...

In Indonesië lijkt de voormalige generaal Prabowo Subianto, zoals verwacht, de verkiezingen te winnen. Uit de eerste tellingen blijkt dat de voormalige commandant van de speciale strijdkrachten een me...

De Russische ambassadeur in Polen Sergej Andrejev en zijn aanhang hebben vandaag in Warschau rode verf over zich heen gekregen. Zij brachten een bezoek aan een Sovjet-begraafplaats  op de Dag van de Overwinning voor Rusland op Nazi-Duitsland om een krans te leggen voor hun slachtoffers (voormalige Sovjet Unie)van de Tweede Wereldoorlog.

Andrejev kreeg de woede van de menigte over zich heen. Leuzen werden gescandeerd, de ambassadeur werd een fascist genoemd, terwijl men zwaaide met Oekraïense vlaggen. Ook de rest van zijn gezelschap kreeg rode verf over zich heen. De beelden zijn op social media te zien.

Oekraïense manifestanten hebben op die manier protest getekend. De ambassadeur bleef ogenschijnlijk rustig onder het protest. Maria Zakharova, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ondertussen gereageerd namens Rusland: “Neonazi-fans hebben hun gezicht weer eens laten zien – en het is bloederig. De vernieling van monumenten voor helden uit de Tweede Wereldoorlog, de ontheiliging van graven en nu de verstoring van een bloemenceremonie op de dag die voor ieder fatsoenlijk mens heilig is, bewijst opnieuw het overduidelijke: het westen heeft de koers uitgezet voor de reïncarnatie van het nazisme. Maar zoals ik al eerder zei, je kunt ons niet bang maken. Het zijn de Europeanen die bang moeten zijn als ze naar hun spiegelbeeld kijken.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRussische ambassadeur Sergej Andrejev in Polen besmeurt met "bloed"