donderdag 25 april 2024
24.4 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
3
(2)

Russisch vliegtuig raakt Amerikaanse drone

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

Een Amerikaanse MQ9-drone vloog in internationale wateren in de Zwarte Zee, toen het onderschept werd door twee Russische Su-27 gevechtsvliegtuigen. De propeller van de Reaper drone werd geraakt door èèn van de vliegtuigen. Daarna vonden de Amerikanen het nodig om het in zee te storten. Volgens de Amerikanen was de drone bezig met een routinevlucht ten behoeve van de collectieve Europese defensie en veiligheid.

Het gedrag van de Russen noemt de Amerikaanse legerleiding onveilig en onprofessioneel. Het is niet de eerste keer dat soortgelijk gedrag wordt getoond. De Su-27 gevechtsvliegtuigen hebben een aantal keren brandstof gedumpt op de drone, voordat ze op een onverantwoordelijke manier te dichtbij de drone hebben gevlogen. Een schroef van de drone werd geraakt. De Russen ontkennen de botsing.

Washington zal de Russische ambassadeur ontbieden. ”We staan op hoog niveau in contact met de Russen om hen onze scherpe bezwaren over te brengen wat deze onveilige en onprofessionele onderschepping betreft”, zegt de diplomatieke woordvoerder Ned Price.

De drone die is neergehaald is èèn van de dodelijkste, die ooit werd geproduceerd volgens Het Nieuwsblad.

Bron foto: Defense News

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRussisch vliegtuig raakt Amerikaanse drone