woensdag 24 april 2024
26 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
3
(1)

Russisch militair schiet Oekraïense bejaarde burger dood, en kreeg straf

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

In Oekraïne is de eerste Russische militair veroordeeld voor het doodschieten van een ongewapende bejaarde burger. Hij doodde de 62-jarige man op 28 februari. Vadim Sjisjimarin zegt dat hij daartoe werd gedwongen, maar het niet wilde doen.

Hij bekende schuld tijdens de rechtzitting. Vadim Sjisjimarin, een 21-jarige militair vroeg vergeving aan de weduwe en was bereid elke straf te accepteren. Berouw heeft hij getoond. Hij kreeg van de rechtbank, de maximale straf, omdat het een misdrijf is tegen de menselijkheid, de vrede, de veiligheid, en de internationale rechtsorde.

De toegewezen advocaat van de militair, die vanuit een glazen kooi zijn vonnis aanhoorde, wil in hoger beroep gaan. Ondertussen gaf Kremlin-woordvoerder Peskov zijn mening over de rechtzaak. Hij is niet overtuigd van de juiste handelingen. Verder vond hij dat Rusland niet de ruimte had om de militair bij te staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRussisch militair schiet Oekraïense bejaarde burger dood, en kreeg straf