woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
3
(1)

Russisch militair schiet Oekraïense bejaarde burger dood, en kreeg straf

lees ook ...

Noodtoestand in Kenia na dodelijke overstromingen en langdur...

Na een periode van extreme droogte zijn in Kenia minstens zeventig mensen omgekomen als gevolg van overstromingen. President William Ruto heeft de situatie als een noodsituatie bestempeld, die naar ve...

In Oekraïne is de eerste Russische militair veroordeeld voor het doodschieten van een ongewapende bejaarde burger. Hij doodde de 62-jarige man op 28 februari. Vadim Sjisjimarin zegt dat hij daartoe werd gedwongen, maar het niet wilde doen.

Hij bekende schuld tijdens de rechtzitting. Vadim Sjisjimarin, een 21-jarige militair vroeg vergeving aan de weduwe en was bereid elke straf te accepteren. Berouw heeft hij getoond. Hij kreeg van de rechtbank, de maximale straf, omdat het een misdrijf is tegen de menselijkheid, de vrede, de veiligheid, en de internationale rechtsorde.

De toegewezen advocaat van de militair, die vanuit een glazen kooi zijn vonnis aanhoorde, wil in hoger beroep gaan. Ondertussen gaf Kremlin-woordvoerder Peskov zijn mening over de rechtzaak. Hij is niet overtuigd van de juiste handelingen. Verder vond hij dat Rusland niet de ruimte had om de militair bij te staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRussisch militair schiet Oekraïense bejaarde burger dood, en kreeg straf