Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Rusland vier jaar lang uitgesloten van deelname aan Olympische Spelen en WK’s

Geplaatst

op

door

Het Wereldantidopingagentschap (Wada) heeft maandag besloten dat Rusland vier jaar lang niet mag deelnemen aan Olympische Spelen en WK’s. De sanctie volgt nadat recent duidelijk was geworden dat het land dopingdata had gemanipuleerd.

Het uitvoerend comité van Wada nam het besluit nadat het eerder al had vastgesteld dat Moskou lab-resultaten had gemanipuleerd door met bewijsmateriaal te knoeien en resultaten van positieve dopingtesten te wissen. Russische atleten die kunnen bewijzen dat ze schoon zijn, zullen alleen op persoonlijke titel mogen meedoen.

Het Russisch antidopingagentschap (Rusada) heeft nog wel 21 dagen de tijd om in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

Naast de Zomerspelen in Tokio wordt Rusland door het besluit ook geweerd van onder meer de Winterspelen van 2022 in Peking en het WK voetbal van 2022 in Qatar. Het twaalfkoppig Uitvoerend Comité van het Wada kwam maandagvoormiddag unaniem tot die beslissing, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Plotselinge dood van NBA-legende Kobe Bryant

Geplaatst

op

door

De wereld is zondagavond opgeschrikt door de plotselinge dood van NBA-legende Kobe Bryant. Volgens TMZ is de 41-jarige oud-basketballer omgekomen een helikoptercrash in Los Angeles.

Het is nu bekend dat 5 anderen personen de helikopter crash ook niet hebben overleefd. Ooggetuigen hebben gezien dat de helikopter bij de crash op de grond, er een vuurbal ontstond.

Hoe het komt dat de helikopter gecrasht is, is in onderzoek door de The Federal Aviation Administration.

Sikorsky S-76 crashed met Kobe Bryant onder nog onbekende reden.
Kobe Bryant

Lees verder

Buitenland

Doden door noodweer in Brazilië

Geplaatst

op

door

Noodweer in Brazilië heeft de afgelopen dagen het leven gekost aan zeker dertig mensen. De doden vielen in de zuidoostelijke deelstaat Minas Gerais.

De slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en het instorten van huizen door overstromingen. Zeventien mensen zijn vermist en duizenden inwoners van de regio zijn dakloos geraakt.

In het gebied regent het al dagen vrijwel onophoudelijk. Vrijdag viel in de hoofdstad van de deelstaat, de miljoenenstad Belo Horizonte, 171,8 millimeter neerslag. Nooit sinds het begin van de metingen 110 jaar geleden was daar zo veel regen op een dag. De komende dagen wordt meer regen verwacht in het gebied.

Lees verder

Meest gelezen