zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(1)

Rusland is Oekraine binnengevallen

lees ook ...

Ex-leerling school in Moscow schoot pupillen en leerkrachten...

Een gewapende  ex-leerling in Rusland schoot vandaag 15 mensen dood. Hij vermoorde  leerkrachten en kinderen, en liet ook 24 gewonden achter, voordat hij de hand aan zichzelf sloeg. De man was geheel ...

Russische troepen zijn Oekraine binnen gevallen en hebben een vrachtvliegveld ten noorden van Kiev ingenomen volgens een adviseur van de Oekraïense  president Zelensky. Hierdoor zijn de Russen in staat  op een makkelijke manier troepen naar Kiev te sturen. De plaatselijke bevolking zoekt naar dekking. In Rusland zelf zijn mensen, die tegen de oorlog zijn de straat opgegaan. Enkelen zijn gearresteerd.

Internationale persbureaus meldden,dat er zeker twintig Russische legerhelikopters vanuit Belarus naar Hostomel Airport vlogen. Zelensky zei dat de Oekraïense troepen de Russen hadden omsingeld en “zullen worden vernietigd”.

Momenteel zijn er hevige gevechten gaande rond de voormalige kerncentrale, waarvan een reactor in April 1986 explodeerde en een radioactieve wolk over Europa verspreidde. Dit complex ligt 130 kilometer ten noorden van Kiev. Naar zeggen van de adviseur van Zelensky is het “onmogelijk om te zeggen dat de kerncentrale veilig is na de doelloze aanpak van de Russen”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRusland is Oekraine binnengevallen