woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

2,5 miljoen mensen getroffen door orkaan Eta

lees ook ...

Beyoncé nieuwe Grammy-recordhouder

Beyoncé heeft bij de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles vier nominaties verzilverd. Hiermee is zij een gevestigde recordhouder en heeft in totaal 32 Grammy's op haar naam staan. Beyonce ...

Het Rode Kruis schat dat ongeveer 2,5 miljoen mensen in Midden-Amerika zijn getroffen door de orkaan en tropische storm Eta. Vooral Honduras, Nicaragua en Guatemala zijn zwaar getroffen. Een week terug kwam Eta als orkaan aan land in Nicaragua. Daarna trok Eta als een tropische storm over Honduras en Guatemala. De storm veroorzaakt nog steeds overlast op het Amerikaanse continent.

Het Internationale Rode Kruis start een grote hulpactie op om mensen in de zwaarst getroffen gebieden te helpen. Sommige personen zijn hun woning kwijtgeraakt, terwijl anderen geen toegang hebben tot voedsel of schoon drinkwater.

Van de getroffenen woont 1,7 miljoen in Honduras. Vooral vrouwen, kinderen en gemeenschappen van oorspronkelijke bewoners hebben alles verloren en moeten noodgedwongen vervuild water drinken, meldt het Rode Kruis verder.

De hulporganisatie brengt daarom 98 ton aan hulpgoederen naar de mensen in de verschillende gebieden. Het gaat om onder meer hygiënekits, keukengerei, schoonmaakartikelen en muskietennetten om de verspreiding van ziektes door muggen tegen te gaan. Verder worden ook vanwege de coronapandemie beschermingsmiddelen opgestuurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenland2,5 miljoen mensen getroffen door orkaan Eta