Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Rolling Stones dreigen Trump aan te klagen voor het gebruik van hun nummer

Geplaatst

op

Britse rocklegendes The Rolling Stones, hebben gedreigd met juridische stappen tegen de Amerikaanse president Donald Trump voor zijn gebruik van hun nummer, You Can’t Always Get What You Want, tijdens campagnes.

De band heeft BMI aangesteld om te proberen hem te stoppen met het gebruik van het nummer, volgens een verklaring die op zaterdag werd gegeven aan een Amerikaanse website, Deadline.
De BMI heeft namens de Stones de Trump-campagne meegedeeld dat het ongeoorloofde gebruik van hun liedjes een inbreuk op haar licentie-overeenkomst vormt.

Als Donald Trump de uitsluiting negeert en aanhoudt, staat hij voor de rechter wegens het breken van het embargo en het spelen van muziek waarvoor geen vergunning is verleend. Het nummer werd aanvankelijk gespeeld op voorverkiezingen van de Republikeinse partij. De BMI voegde toe dat het nog geen reactie heeft ontvangen van advocaten die voor Trump optreden.

The Rolling Stones zijn niet de eerste grote act die de president oproept om hun liedjes niet meer te gebruiken.

Eerder deze maand publiceerde de familie van rockmuzikant Tom Petty een brief over het gebruik van zijn nummer I Won’t Back Down door Trump tijdens een bijeenkomst in Tulsa op 20 juni.
Zijn familie plaatste een open brief op Twitter dat de overleden zanger “nooit een lied van hem zou willen gebruiken voor een haatcampagne”.

Queen protesteerde eveneens toen Trump het podium op liep, terwijl hun lied, We Are The Champions, werd afgespeeld tijdens een Republikeins feestevenement in Cleveland, Ohio, in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Pharrell Williams, Rihanna, Aerosmith, Adele, Neil Young en de nalatenschap van wijlen zanger Prince hebben eveneens hun misnoegen geuit over het gebruik van hun liedjes door Trump.

Zanger Betty Buckley drong er onlangs ook bij componist Andrew Lloyd Webber op aan te voorkomen dat de president Memory zou gebruiken tijdens zijn campagnebijeenkomsten.
Buckley zong het lied in de originele Broadway-productie van Cats in de vroege jaren tachtig.

You Can’t Always Get What You Want was een track die 51 jaar geleden voor het eerst werd gehoord op het album Let It Bleed uit 1969.
Het is geschreven door frontman Mick Jagger en gitarist Keith Richards en werd door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot een van de 500 beste nummers aller tijden.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Iris
zondag 28 juni 2020 17:26

Goedzo alle racisten boycotten. Derksen en zijn maatjes. Trump en alle mensen die de wereld onveilig maken. Boycotten. Vrede aan hen die wel door 1 deur kunnen met an allen op deze aarde.Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen