zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

Rock & Roll-icoon Tina Turner (83) overleden 

lees ook ...

Amerikaanse vrouw vrijgelaten na 43 jaar onterecht vast te h...

Een Amerikaanse vrouw is vrijgelaten nadat ze 43 jaar onterecht gevangen heeft gezeten voor moord. Tijdens het proces tegen Sandra Hemme (63) uit Missouri zijn er grote fouten gemaakt. Volgens haar ad...

De legendarische zangeres Tina Turner is overleden na een lang ziekbed in haar huis in Küsnacht, Zwitserland. In een verklaring zei haar woordvoerder: “Tina Turner, de ‘Queen of Rock ‘n’ Roll’, is vreedzaam overleden op de leeftijd van 83 jaar na een langdurige ziekte in haar huis in Küsnacht, nabij Zürich, Zwitserland.

Turner, ook wel bekend als de ‘Queen of Rock ’n Roll’, stond bekend om haar energieke optredens, krachtige stem, wilde haarstijl, hoge hakken en minirok. Ze brak aanvankelijk door als deel van het duo Ike & Tina Turner, maar ging solo verder na hun scheiding.

Haar hits zoals “Private Dancer”, “What’s Love Got To Do With It” en “(Simply) The Best” werden wereldwijd bekend. Tina Turner, geboren als Anna Mae Bullock in Brownsville, Tennessee, groeide uit tot een icoon in de muziekindustrie.

In de jaren 60 vormden zij en haar toenmalige echtgenoot het succesvolle duo Ike & Tina Turner, met hits als “River Deep – Mountain High”. Na jaren van mishandeling door haar echtgenoot en de scheiding in 1978, bouwde ze een solocarrière op.

De in de VS geboren ster was een van de grootste vrouwelijke rockzangers, bekend om haar elektrische aanwezigheid op het podium en een reeks hits, waaronder The Best, Proud Mary, Private Dancer en What’s Love Got to Do With It.

Onder de eersten die eerbetuigingen brachten waren Bryan Adams, het Witte Huis en Simply Red.

Met meer dan 200 miljoen verkochte platen en een recordaantal concertkaartjes op haar naam, werd Tina Turner een van de best verkopende vrouwelijke rockartiesten aller tijden. Haar muzikale nalatenschap zal voortleven in de harten van fans over de hele wereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRock & Roll-icoon Tina Turner (83) overleden