zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Republikeinse Congreslid gearresteerd in New York voor fraude

lees ook ...

George Santos was genoodzaakt zich aan te geven bij de politie van New York, waar hij werd gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van oplichting, fraude en leugen. Santos CV blijkt voor een groot deel te zijn verzonnen. Steeds meer onthullingen gaven voldoende reden om de politicus te arresteren. De Justice Department is volgens White House press secretary Karine Jean-Pierre onafhankelijk en moet zelf een beslissing nemen in deze zaak.

Documenten zijn nu vrijgegeven waarin wordt bevestigd dat het lid van het Huis van Afgevaardigden wordt beschuldigd van grootschalige fraude. Volgens de informatie heeft Santos zijn politieke aanhangers opgelicht, door het geld van zijn campagne te gebruiken voor privézaken. Een werkloosheidsuitkering kreeg hij ook, terwijl hij in dienst was. Valse verklaringen aan het Huis van Afgevaardigden vullen de rij aan. Santos ontkent deze zaken, maar gaf eerder wel toe dat hij kleding had gekocht met gestolen cheques, en dat alles op zijn cv niet op waarheid berust.

Sinds de verkiezingstijd kwamen leugens van de man boven water drijven over zijn opleiding, werkervaring en afkomst, zelfs over familieomstandigheden. Hij vertelde dat zijn moeder omkwam tijdens de aanslagen van 11 september 2001, later was een ’giftige’ stof de oorzaak. In zijn geboorteland Brazil wordt hij gezocht voor diefstal.

Ondanks dit alles weigert de Republikein zijn zetel op te geven. Hij vindt dat alleen de kiezer dat kan bepalen.

Volgens CCN heeft Santos kort geleden bekendgemaakt dat hij zich in 2024 herkiesbaar stelt om de  New York’s 3rd Congressional District weer te vertegenwoordigen. Over de 13 federal charges zegt hij ‘not guilty”.

Bron foto: CNN

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRepublikeinse Congreslid gearresteerd in New York voor fraude