zondag 28 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Rellen Franse pensioenhervormingen voortgezet

lees ook ...

Explosies Suri-Change filialen in NL

Vanochtend omstreeks 03:00 zijn er bij 3 Suri-Change Money transfer explosieven afgegaan. De materiële schade is groot maar gelukkig zijn er geen gewonden volgens de politie. Het onderzoek is gesta...

Er zijn nog steeds rellen in verband met de Franse pensioenhervormingen. In verschillende steden probeerde de politie op de elfde actiedag met traangas menigten uit elkaar te drijven. Men is niet te spreken over de doorgevoerde verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd van 62 naar 64 jaar, en de manier waarop het tot stand is gekomen.

De luifel van een brasserie waar president Macron in 2017 een diner hield is in brand gestoken. Met grote aantallen is de politie aanwezig in vooral Parijs, terwijl men met stenen, flessen en verf gooit naar de politie in deze stad. Minister Darmanin meldde op social media dat 111 mensen opgepakt werden, terwijl 154 agenten gewond zijn geraakt in dit protest tegen de doorgedrukte regeling van Macron, waarin hij zelfs het parlement wist te omzeilen via een bijzondere grondwettelijke procedure.

Toch wordt er nu minder gestaakt, ondanks de acties steeds geweldadiger worden, waardoor zelfs activisten zelf weg zijn gebleven. De Parijse metro reed op de elfde dag en minder dan 8 procent van de leraren was in actie.

Vakbondsleiders zijn kort geleden in gesprek geweest met permier Borne zonder resultaat. Voor 13 april staan er weer protestacties op het programma van de actievoerders.

Bron foto: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandRellen Franse pensioenhervormingen voortgezet