Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Reggae op werelderfgoedlijst UNESCO

Geplaatst

op

door

Tijdens een bijeenkomst van de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties, is besloten
dat reggaemuziek een plek krijgt op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO.
De muziekstijl, onder meer bekend door Bob Marley, wordt geprijsd voor de bijdrage
aan het internationale debat over onrecht, verzet, liefde en menselijkheid
die een stem voor ons allemaal vormt. Het besluit leidde tot grote vreugde.
Delegatieleden begonnen spontaan te dansen op het nummer ‘One love’ van Bob Marley,
zegt een woordvoerster van UNESCO.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Daisy

wauw.. heel mooi.. wat een eer.

BOB

mooi hoor. BOB Marley heeft iets achter gelaten wat men nooit meer gaat vergeten. Hij was in Jamaica geboren maar hij hield van Afrika. en puur. geen mensen die hun haar g l ad maken ofzo. nee puur. hij was een vechter voor de Afrikanen. het zwarte ras. iedereen. blank zwart in harmonie met elkaar zouden leven. jammer dat hij zo jong door kanker is overleden. 36 jaar maar wat hij achter liet … vergeet niemand niet.Advertentie

Buitenland

Vertraging op luchthaven Düsseldorf: bagagesysteem valt uit en pier ontruimd

Geplaatst

op

door

Op de luchthaven van Düsseldorf is vanmiddag een pier ontruimd omdat een aantal reizigers door een nooddeur naar binnen waren gekomen. Volgens de luchthavenautoriteiten werden zo’n duizend passagiers naar buiten gedirigeerd om opnieuw te worden gecontroleerd door de bewaking. Onder hen ook de mensen die al in vliegtuigen zaten waarvoor het boarden nog bezig was.

De boosdoeners hadden de veiligheidsdeur geopend door op de noodknop te drukken. En kwamen zo zonder controle op de pier terecht. Daarop werd besloten tot de ontruiming om het betrokken deel van de terminal te doorzoeken op mogelijk ongezien binnengebrachte gevaarlijke voorwerpen. Na drie kwartier was dat afgerond en kon de normale gang van zaken worden hervat.

Een woordvoerder zei wel dat tot in de avond rekening gehouden moest worden met vertraging.

Eerder op de dag heerste er ook al chaos op Düsseldorf Airport door het uitvallen van het bagageverwerkingssysteem. Naar schatting 2.500 koffers bleven staan terwijl de eigenaren naar hun vakantiebestemming vlogen. Onder de gedupeerden ook de voormalige Duitse tennisvedette Boris Becker, die zijn beklag deed via Twitter.

Lees verder

Buitenland

Amerikaans Huis van Afgevaardigden veroordeelt racistische tweets van Trump

Geplaatst

op

door

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft in een stemming de recente tweets van president Trump over vier vrouwelijke Democratische Congresleden als racistisch bestempeld. Vier Republikeinen en een onafhankelijk lid van het Huis stemden mee met de Democraten, die de meerderheid hebben. De stemming in het Huis is vooral symbolisch en heeft geen concrete gevolgen voor de president.

De president schreef zondag in de bewuste tweets dat de vier vrouwen “beter terug kunnen gaan naar het land waar ze vandaan komen om zich daar in te zetten voor de mislukte en door misdaad geteisterde plaatsen”.

Een dag later herhaalde de president zijn opmerkingen nog een keer. Hij zette ze extra kracht bij door een van de congresleden, Ilhan Omar, ervan te betichten “trots op Al Qaeda” te zijn door haar een verzonnen citaat in de mond te leggen. Hij liet ook weten “geen racistisch bot in z’n lijf” te hebben.

Hoewel Trump in zijn tweets geen namen noemde, is het duidelijk dat hij op Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley en Omar doelde.

Nancy Pelosi, de Democratische leider in het Huis van Afgevaardigden, was een van de eersten die reageerden. Ze noemde de uitlatingen van de president “xenofoob”. Trumps kenmerkende slogan Make America Great Again is volgens haar altijd al bedoeld als Make America White Again. En senator Bernie Sanders zei dat dit precies is hij waar op doelt als hij de president een racist noemt.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X