Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Rechter VS schort inreisverbod moslimlanden tijdelijk op

Geplaatst

op

Het inreisverbod in de Verenigde Staten voor mensen uit zeven moslimlanden is voorlopig opgeheven.

Dat gebeurde vannacht na een uitspraak van een federale rechtbank in Seattle. Het gaat om mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië.Sinds het inreisverbod vrijdag 27 januari werd ingevoerd, zouden zestig- tot honderdduizend visa zijn ingetrokken.

De reisbeperkingen waren een week eerder ingesteld door president Donald Trump. Maar ‘niemand staat boven de wet, zelfs de president niet’, zei de openbaar aanklager in Seattle gisteren. De zaak tegen de omstreden maatregel van president Trump was aangespannen door de staat Washington, waarvan Seattle de grootste stad is.

Het Witte Huis is woedend over de uitspraak.
In een eerste verklaring noemde woordvoerder Sean Spicer die “krankzinnig”, maar dat woord was in een latere versie verwijderd.

“Het bevel van de president is bedoeld om ons land te beschermen”, staat in een nieuwe verklaring, “en hij heeft de grondwettelijke bevoegdheid en verantwoordelijkheid om het Amerikaanse volk te beschermen.”

De regering gaat in hoger beroep en zal proberen de zaak terug te draaien met een spoedverzoek.

4 Reacties

4 Reacties

 1. Maxilinder

  zaterdag 4 februari 2017 at 21:52

  Het gaat erom spannen.wie heeft het laatste woord. nu hebben de mensen uit die landen de kans om massaal naar vs te gaan voordat het in hogerberoep terug word gedraaid. niemand staat boven de wet.

 2. Lodewijk

  zondag 5 februari 2017 at 11:03

  eindelijk zijn eerste nederlaag. Als hij bij alles zijn zin krijgt zal hij het onmogelijke mogelijk maken. hij moet geremd worden. het word straks Amerola tegen de rest van de wereld als deze man zo door blijft gaan.

 3. Lodewijk

  zondag 5 februari 2017 at 11:09

  Amerika tegen de rest van de wereld. er zijn landen die Trump zullen steunen. Rusland zal wel blij zijn onrust in Europa. als Wilders aan de macht komt en Le peng Frankrijk en vlaamsblok in Belgie.. die zeggen allemaal het zelfde eigen volk eerst zoals trump. en zo begonnen de oorlogen. snappen ze het niet. ze verdelen .. ze zetten mensen tegen over elkaar.. is het dat wat ze willen. OORLOG!!!

 4. Theo

  zondag 5 februari 2017 at 11:17

  Trump gaat het verliezen. het volk gaat straks de straat op gaan. er hebben veel meer Amerikanen op Hilery Clinton gestemd dan op Trimp. hij krijgt een kans maar straks zal hij ook een fout maken en weer iets stoms zeggen totdat de bom barst. en de mensen fe straat op zullen gaan en hem vragen het land te verlaten. Asiel aanvragen ergens waar men hem zal herrinneren .. Amerika first

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |