Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Rechter VS schort inreisverbod moslimlanden tijdelijk op

Geplaatst

op

Het inreisverbod in de Verenigde Staten voor mensen uit zeven moslimlanden is voorlopig opgeheven.

Dat gebeurde vannacht na een uitspraak van een federale rechtbank in Seattle. Het gaat om mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië.Sinds het inreisverbod vrijdag 27 januari werd ingevoerd, zouden zestig- tot honderdduizend visa zijn ingetrokken.

De reisbeperkingen waren een week eerder ingesteld door president Donald Trump. Maar ‘niemand staat boven de wet, zelfs de president niet’, zei de openbaar aanklager in Seattle gisteren. De zaak tegen de omstreden maatregel van president Trump was aangespannen door de staat Washington, waarvan Seattle de grootste stad is.

Het Witte Huis is woedend over de uitspraak.
In een eerste verklaring noemde woordvoerder Sean Spicer die “krankzinnig”, maar dat woord was in een latere versie verwijderd.

“Het bevel van de president is bedoeld om ons land te beschermen”, staat in een nieuwe verklaring, “en hij heeft de grondwettelijke bevoegdheid en verantwoordelijkheid om het Amerikaanse volk te beschermen.”

De regering gaat in hoger beroep en zal proberen de zaak terug te draaien met een spoedverzoek.

4 Reacties

4 Reacties

 1. Maxilinder

  zaterdag 4 februari 2017 at 21:52

  Het gaat erom spannen.wie heeft het laatste woord. nu hebben de mensen uit die landen de kans om massaal naar vs te gaan voordat het in hogerberoep terug word gedraaid. niemand staat boven de wet.

 2. Lodewijk

  zondag 5 februari 2017 at 11:03

  eindelijk zijn eerste nederlaag. Als hij bij alles zijn zin krijgt zal hij het onmogelijke mogelijk maken. hij moet geremd worden. het word straks Amerola tegen de rest van de wereld als deze man zo door blijft gaan.

 3. Lodewijk

  zondag 5 februari 2017 at 11:09

  Amerika tegen de rest van de wereld. er zijn landen die Trump zullen steunen. Rusland zal wel blij zijn onrust in Europa. als Wilders aan de macht komt en Le peng Frankrijk en vlaamsblok in Belgie.. die zeggen allemaal het zelfde eigen volk eerst zoals trump. en zo begonnen de oorlogen. snappen ze het niet. ze verdelen .. ze zetten mensen tegen over elkaar.. is het dat wat ze willen. OORLOG!!!

 4. Theo

  zondag 5 februari 2017 at 11:17

  Trump gaat het verliezen. het volk gaat straks de straat op gaan. er hebben veel meer Amerikanen op Hilery Clinton gestemd dan op Trimp. hij krijgt een kans maar straks zal hij ook een fout maken en weer iets stoms zeggen totdat de bom barst. en de mensen fe straat op zullen gaan en hem vragen het land te verlaten. Asiel aanvragen ergens waar men hem zal herrinneren .. Amerika first

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen