Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Rechter VS schort inreisverbod moslimlanden tijdelijk op

Geplaatst

op

door

Het inreisverbod in de Verenigde Staten voor mensen uit zeven moslimlanden is voorlopig opgeheven.

Dat gebeurde vannacht na een uitspraak van een federale rechtbank in Seattle. Het gaat om mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië.Sinds het inreisverbod vrijdag 27 januari werd ingevoerd, zouden zestig- tot honderdduizend visa zijn ingetrokken.

De reisbeperkingen waren een week eerder ingesteld door president Donald Trump. Maar ‘niemand staat boven de wet, zelfs de president niet’, zei de openbaar aanklager in Seattle gisteren. De zaak tegen de omstreden maatregel van president Trump was aangespannen door de staat Washington, waarvan Seattle de grootste stad is.

Het Witte Huis is woedend over de uitspraak.
In een eerste verklaring noemde woordvoerder Sean Spicer die “krankzinnig”, maar dat woord was in een latere versie verwijderd.

“Het bevel van de president is bedoeld om ons land te beschermen”, staat in een nieuwe verklaring, “en hij heeft de grondwettelijke bevoegdheid en verantwoordelijkheid om het Amerikaanse volk te beschermen.”

De regering gaat in hoger beroep en zal proberen de zaak terug te draaien met een spoedverzoek.

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Maxilinder

Het gaat erom spannen.wie heeft het laatste woord. nu hebben de mensen uit die landen de kans om massaal naar vs te gaan voordat het in hogerberoep terug word gedraaid. niemand staat boven de wet.

Lodewijk

eindelijk zijn eerste nederlaag. Als hij bij alles zijn zin krijgt zal hij het onmogelijke mogelijk maken. hij moet geremd worden. het word straks Amerola tegen de rest van de wereld als deze man zo door blijft gaan.

Lodewijk

Amerika tegen de rest van de wereld. er zijn landen die Trump zullen steunen. Rusland zal wel blij zijn onrust in Europa. als Wilders aan de macht komt en Le peng Frankrijk en vlaamsblok in Belgie.. die zeggen allemaal het zelfde eigen volk eerst zoals trump. en zo begonnen de oorlogen. snappen ze het niet. ze verdelen .. ze zetten mensen tegen over elkaar.. is het dat wat ze willen. OORLOG!!!

Theo

Trump gaat het verliezen. het volk gaat straks de straat op gaan. er hebben veel meer Amerikanen op Hilery Clinton gestemd dan op Trimp. hij krijgt een kans maar straks zal hij ook een fout maken en weer iets stoms zeggen totdat de bom barst. en de mensen fe straat op zullen gaan en hem vragen het land te verlaten. Asiel aanvragen ergens waar men hem zal herrinneren .. Amerika firstAdvertentie

Buitenland

Zeker 17 doden bij aanslag op hotel in Somalische hoofdstad

Geplaatst

op

door

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn, bij een bomaanslag nabij een hotel, 28 mensen gewond geraakt en tenminste 17 mensen om het leven gekomen. De aan Al Qaeda gelieerde islamitische terreurgroep Al Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Twaalf gewonden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, liet de directeur van het Madina-ziekenhuis weten.

Het hotel waarbij de aanslag plaatsvond, ligt in de buurt van de internationale luchthaven van Mogadishu. Volgens een getuige ging de bom af bij een checkpoint op de weg die naar het vliegveld leidt.

Ongeveer twee weken geleden pleegde Al Shabaab ook een aanslag op een hotel. Een persoon blies zich toen op in een auto bij het hotel, waarna gewapende mannen het pand bestormden. Bij de aanslag vielen 26 doden en raakten 56 anderen gewond.

Lees verder

Buitenland

Opnieuw toeristes verkracht op Mallorca

Geplaatst

op

door

Vakantie-eiland Mallorca is wederom opgeschrikt door brute verkrachtingen.

Volgens de Diario de Mallorca hebben twee vrouwen onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan bij de politie. De slachtoffers zijn onderzocht in een ziekenhuis.

De verkrachtingen vonden plaats op Playa de Palma in de buurt van S’Arenal. De vrouwen zouden buitenlandse toeristen zijn, onder wie een Duitse van 20 jaar oud. Een van de verdachten zou Spaans spreken. De slachtoffers werden verkracht en mishandeld.

Begin juli verkrachtten twee jonge Duitsers een landgenote van 18 jaar oud op een hotelkamer op Mallorca. De daders zitten nog vast. De vader van het meisje zei tegen de Duitse krant Bild dat hij een getraumatiseerde dochter heeft thuisgekregen. „Ze kijkt alleen nog maar uit het raam en slaapt nauwelijks.” Het meisje is in therapie.

Lees verder

Meest gelezen

X