Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Rechter VS schort inreisverbod moslimlanden tijdelijk op

Geplaatst

op

Het inreisverbod in de Verenigde Staten voor mensen uit zeven moslimlanden is voorlopig opgeheven.

Dat gebeurde vannacht na een uitspraak van een federale rechtbank in Seattle. Het gaat om mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië.Sinds het inreisverbod vrijdag 27 januari werd ingevoerd, zouden zestig- tot honderdduizend visa zijn ingetrokken.

De reisbeperkingen waren een week eerder ingesteld door president Donald Trump. Maar ‘niemand staat boven de wet, zelfs de president niet’, zei de openbaar aanklager in Seattle gisteren. De zaak tegen de omstreden maatregel van president Trump was aangespannen door de staat Washington, waarvan Seattle de grootste stad is.

Het Witte Huis is woedend over de uitspraak.
In een eerste verklaring noemde woordvoerder Sean Spicer die “krankzinnig”, maar dat woord was in een latere versie verwijderd.

“Het bevel van de president is bedoeld om ons land te beschermen”, staat in een nieuwe verklaring, “en hij heeft de grondwettelijke bevoegdheid en verantwoordelijkheid om het Amerikaanse volk te beschermen.”

De regering gaat in hoger beroep en zal proberen de zaak terug te draaien met een spoedverzoek.

4 Reacties

4 Reacties

 1. Maxilinder

  zaterdag 4 februari 2017 at 21:52

  Het gaat erom spannen.wie heeft het laatste woord. nu hebben de mensen uit die landen de kans om massaal naar vs te gaan voordat het in hogerberoep terug word gedraaid. niemand staat boven de wet.

 2. Lodewijk

  zondag 5 februari 2017 at 11:03

  eindelijk zijn eerste nederlaag. Als hij bij alles zijn zin krijgt zal hij het onmogelijke mogelijk maken. hij moet geremd worden. het word straks Amerola tegen de rest van de wereld als deze man zo door blijft gaan.

 3. Lodewijk

  zondag 5 februari 2017 at 11:09

  Amerika tegen de rest van de wereld. er zijn landen die Trump zullen steunen. Rusland zal wel blij zijn onrust in Europa. als Wilders aan de macht komt en Le peng Frankrijk en vlaamsblok in Belgie.. die zeggen allemaal het zelfde eigen volk eerst zoals trump. en zo begonnen de oorlogen. snappen ze het niet. ze verdelen .. ze zetten mensen tegen over elkaar.. is het dat wat ze willen. OORLOG!!!

 4. Theo

  zondag 5 februari 2017 at 11:17

  Trump gaat het verliezen. het volk gaat straks de straat op gaan. er hebben veel meer Amerikanen op Hilery Clinton gestemd dan op Trimp. hij krijgt een kans maar straks zal hij ook een fout maken en weer iets stoms zeggen totdat de bom barst. en de mensen fe straat op zullen gaan en hem vragen het land te verlaten. Asiel aanvragen ergens waar men hem zal herrinneren .. Amerika first

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen