woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
0
(0)

Protesten tegen coronaregels in China hebben de situatie veranderd

lees ook ...

De nationale gezondheidsdienst (NHC) in China heeft versoepelingen op het corona-beleid van de overheid aangekondigd. Dit is bereikt na ongekende felle protesten van de bevolking in steeds meer steden tegen het strenge antivirusbeleid van de autoriteiten. Volgens de staatsmedia zijn al twintig steden gevrijwaard van het testen. Het aantal besmettingen daalt ook.

Testen mag nu minder alsook het tonen van een negatieve testuitslag. Besmette personen zonder of met milde symptomen, mogen thuis in isolatie. Reizen in China wordt makkelijker, nu het testen is  afgeschaald.

China begon covid-19 steeds meer te behandelen als een zeer gevaarlijke ziekte die vergelijkbaar is met builenpest en cholera. Nu erkennen topambtenaren dat de jongste variant van het coronavirus niet zo ernstig is als deze  ziekten.

Het land heeft zware maatregelen toegepast om besmettingen de kop in te drukken. Wekenland hanteerde men voor de ruim 23 miljoen inwoners van Shanghai  een lockdown. Ook fabrieken werden van de buitenwereld afgesloten, bij het vinden van slechtts één besmette persoon. Nu zal men per gebouw, verdieping of woning lockdown toepassen en niet meer massaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandProtesten tegen coronaregels in China hebben de situatie veranderd