woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Prins Harry en Meghan achtervolgd door papparazi

lees ook ...

De woordvoerder van prins Harry heeft meegedeeld dat de prins en zijn vrouw Meghan Markle, een urenlange “bijna catastrofale achtervolging”, kregen van de papparazzi in New York. De politie onderstreept dat, maar zegt ook dat niemand gewond is geraakt of aangereden. Eric Adams de burgemeester van New York noemde dit “roekeloos en onverantwoordelijk”. Ze bezochten de stad samen met de moeder van Meghan, voor een prijsuitreiking.

Op social media circuleren videobeelden over het gebeurde. Beelden tonen hoe het paar in een auto stapt en gevolgd wordt door de pers. De politie moest ingrijpen en het paar voor bescherming kort houden in een politiebureau om de situatie te de-escaleren. Toen het veilig genoeg was vertrokken zij in een gele taxi met politiebegeleiding.

Meghan is onderscheiden door de Ms. Foundation for Women voor haar werk. De achtervolging trof het echtpaar na het evenement. Het gaat om “een groep zeer agressieve paparazzi”, volgens Harry’s woordvoerder.

“Deze meedogenloze achtervolging, die meer dan twee uur duurde, resulteerde in meerdere bijna-botsingen met andere bestuurders op de weg, voetgangers en twee agenten.”

Het paar is verhuisd naar de VS om dit gedrag van de pers te ontlopen en buiten de roddelpers te leven. De banden met het Britse koningshuis zijn daarom verbroken in 2020. Harry vreest dat zijn vrouw net als zijn moeder in 1997 slachtoffer kan worden van de opdringerige paparazzi.

Bron foto: New York Magazine

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPrins Harry en Meghan achtervolgd door papparazi