Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Trump verlaat ziekenhuis ‘even’ om fans te groeten

Geplaatst

op

Trump Brengt Verrassingsbezoek Aan Fans. Foto Bbc

Voor het eerst sinds hij in het ziekenhuis is opgenomen vanwege een COVID-19-besmetting is de Amerikaanse president Donald Trump weer in het openbaar gezien. Hij stapte zondag rond 17.30 uur, lokale tijd, in een auto en reed langs aanhangers die zich bij het militair ziekenhuis Walter Reed hadden verzameld.

Er zijn beelden opgedoken waarin de president te zien is met een mondkapje en vanachter het raam naar buiten zwaait. In een videoboodschap op Twitter deelde Trump kort voor zijn rit mee, dat hij een ‘verrassingsbezoek’ zou brengen aan ‘de patriotten’.

De president heeft waardering voor het enthousiasme waarmee zijn supporters hem een hart onder de riem steken.  In de videoboodschap zegt Trump ook dat hij veel over het coronavirus heeft geleerd.

De actie van Trump is niet bij eenieder goed aangekomen. Een arts van het Walter Reed-ziekenhuis heeft op Twitter zijn kritiek geuit. Volgens hem is de presidentiële auto niet alleen kogelvrij, maar ook hermetisch afgesloten, waardoor het risico van een besmetting met COVID-19 binnen zeer groot is. Alle inzittenden moeten volgens de medicus nu voor twee weken in quarantaine. Hij spreekt van onverantwoord gedrag.

Trump mag misschien vandaag het ziekenhuis verlaten. Hij werd vrijdag opgenomen.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
seba
maandag 5 oktober 2020 10:04

Men zal wel denken.. is hij wel ok? Zijn verstand ???hij is gestoord. Echt een gestoorde gek. De wereld moet deze nan beschermen tegen zichzelf en de wereld. De rode knoppen gelukkig kan hij ze niet zomaar indrukkenAdvertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen