Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Trump op zware medicatie

Geplaatst

op

Polish 20201005 025852852

De  covid besmette president van de Verenigde Staten van America Donald Trump die behandeld wordt in het Walther Reed ziekenhuis, wordt  misschien vandaag uit het ziekenhuis ontslagen. Dat zegt Dr. Garibaldi van de  Johns Hopkins Universiteit die het medisch team van Trump adviseert.

Zaterdag nog kreeg hij het medicijn dexamethasone toegediend vanwege een daling van zuurstof in zijn bloed. Dit medicijn wordt alleen voorgeschreven aan ernstig zieke covidpatiënten om zware longontstekingen te voorkomen. Bij minder zieke patiënten wordt het niet gebruikt omdat het het immuunsysteem van het lichaam tegen kan werken.

Trump hield gisteren een toespraak vanuit zijn ziekenhuiskamer en hij zei tegen de Amerikaanse bevolking dat hij veel heeft geleerd en dat hij echt op school heeft gezeten. “Ik begrijp het nu”, zei hij. Hij reed ook in een auto langs het publiek dat bij het ziekenhuis zijn medeleven was komen betuigen. Zijn artsen hadden het ritje als ‘veilig’ bestempeld maar andere artsen vonden het erg onveilig  voor de andere personen in de auto.

Dr. David Agus een gerespecteerd  hoogleraar geneeskunde en techniek aan de Universiteit van Zuid California,  zegt dat foto’s van President Trump’s  longen ontstekingen aangeven, maar dat hij in elk geval de beste medicijnen gebruikt die goede resultaten opleveren, namelijk monoklonale antilichamen,  remdesivir(ebolamedicijn), en dexamethasone. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
seba
maandag 5 oktober 2020 10:01

De beste medicijnen. Ja zo haat dat . Simpele mensen gaan maar dood of hebben levenslang hartklachten of ergere bijwerkingen na covid 19. Er is allang bekend wie wel deze medicijn krijgt en wie nietAdvertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen