Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Trump neemt het op voor de Amerikaanse politie

Geplaatst

op

President Donald Trump die op 14 juni a.s. zijn vierenzeventigste verjaardag zal vieren, heeft vandaag een hervormings- en revitalisatieplan aangekondigd.

Het plan houdt in:

-het ondersteunen van de economische ontwikkeling in minderheidsgemeenschappen;

-het bespreekbaar maken van ongelijkheden in de gezondheidszorg;

-het vernieuwen van oproepen voor schoolkeuze;

-het aanmoedigen van het politiekorps om te voldoen aan de standaarden voor het gebruik van geweld.

De president gaf aan, de protesten naar aanleiding van de dood van George Floyd goed te hebben gevolgd. Een deel van de protestanten kwam op straat omdat ze getuige waren geweest van een gruwelijk delict van de Amerikaanse politie. Een behoorlijk deel van de protesterenden zegt hij, hebben de eerste groep gewoon gevolgd.

Trump, die zichzelf de ‘law and order’ president noemt, gaf verder aan dat Amerika een fantastische bevolking heeft en een geweldig politiekorps. Hij gaf aan dat de politie overal hoort te zijn, maar zich ook moet houden aan de standaarden van geweld. Geweldadige mensen dienen echter ook hard te worden aangepakt. Hij is bereidt om landbreed te werken met de politie om het gebruik van geweld te temperen.    

De president is het er niet mee eens dat het Amerikaanse politiekorps wordt gestereotypeerd, vanwege de gruwelijke dood van George Floyd. De politie moet een krachtige instantie blijven in het land. Het politiekorps doet ook goede dingen en staat zelf ook bloot aan gevaar en geweld, maar daar komt weinig over in de publiciteit.

Trump haalde verder aan dat het zelfmoordcijfer onder de Amerikaanse politie vrij hoog is. Ook zei hij dat vele agenten, keurige burgers van Amerika zijn.

Volgens de president zal men niet kunnen leiden als men te zacht is. Om een goede leider te kunnen zijn is een zekere mate van strakheid noodzakelijk.

De Amerikaanse president wil met het hervormingsplan de economie van het land helpen herstellen en ook de zwarte minderheden de kans geven om op te klimmen naar betere levensstandaarden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

WHO meldt wereldwijde recordgroei van coronavirus

Geplaatst

op

Who 4984801 340

Het coronavirus kent een wereldwijde recordgroei. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld. Er zijn 230.370 infecties gemeld binnen 24 uur. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de grootste stijgingen uit de Verenigde Staten komen, gevolg door India, Brazilië en Zuid- Afrika.

In de VS alleen zijn er meer dan 135.000 doden gemeld, en een aantal van 3,3 miljoen geïnfecteerden. In Brazilië meer dan 72.000 doden en 1,9 miljoen geïnfecteerd. Eerder heeft de WHO een record aantal van 228.102 gevallen gemald op 10 juli in de maand juli. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Amitabh Bachchan, zoon en schoondochter Aishwarya Rai besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Amitabh En Abhishek Bachchan. Foto Indian Express

De 77-jarige Bollywoodacteur Amitabh Bachchan is besmet met het coronavirus. Abhishek Bachchan, de 44-jarige zoon van de acteur, meldde zaterdag via Twitter dat hij net als zijn vader positief getest heeft op het coronavirus. Zowel vader als zoon zouden met milde symptomen zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Ook de vrouw van Abhishek, de actrice en voormalig Miss World Aishwarya Rai (44), en haar negenjarige dochter zijn positief getest op het virus. Verschillende media hebben dit zondag gemeld. Het is niet duidelijk of moeder en dochter in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De 77-jarige acteur roept iedereen die zich de afgelopen tien dagen in zijn nabijheid heeft bevonden op om zich te laten testen op het virus.

De 46-jarige Rai werd in 1994 uitgeroepen tot Miss World en is sindsdien te zien geweest in verschillende films.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen