woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

President Noboa van Ecuador verklaart oorlog aan drugsbendes; roept noodtoestand uit

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Tijdens een recent radio-interview benadrukte president Noboa van Ecuador de vastberadenheid van zijn regering in de strijd tegen drugsbendes, ondanks recente escalaties. De confrontatie escaleerde na de ontsnapping van de leider van een grote drugsbende uit de gevangenis. Als reactie daarop riep Noboa de noodtoestand uit, wat leidde tot opstanden in meerdere gevangenissen, waarbij gedetineerden nu ongeveer 130 medewerkers in gijzeling houden. De president verklaarde vastberaden te zijn om de gegijzelden te bevrijden en zal hiervoor het leger inzetten.

Er circuleren onbevestigde video’s op sociale media waarop te zien zou zijn dat gedetineerden ernstig worden mishandeld, neergeschoten en opgehangen.

Noboa legde uit dat het recente geweld van drugsbendes een reactie is op de plannen van de regering om extra beveiligde gevangenissen te bouwen voor de leiders van deze bendes. Hij zal morgen plannen presenteren voor twee nieuwe gevangeniscomplexen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPresident Noboa van Ecuador verklaart oorlog aan drugsbendes; roept noodtoestand uit