Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Mexico schrapt bezoek aan Trump

Geplaatst

op

De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, heeft zijn afspraak met de Amerikaanse president Donald Trump afgezegd. Dat meldde hij donderdag zelf via Twitter.

Peña Nieto zou op 31 januari in Washington zijn, voor een afspraak met president Trump, maar het bezoek kwam op losse schroeven te staan toen Trump woensdag bekendmaakte dat hij de bouw van een muur tussen de VS en Mexico doorzet en dat Mexico voor de bouw moet betalen.

Peña Nieto liet vervolgens, in een officiële reactie, weten dat Mexico niet zal betalen voor de muur die Trump wil laten bouwen langs de grens. Op Twitter had president Trump de Mexicaanse president gewaarschuwd dat als Mexico niet van plan is om de kosten te betalen voor de bouw van de muur Peña Nieto niet hoefde te komen. Later op de dag zei Trump, op een bijeenkomst in Philadelphia, dat hij en Peña Nieto samen hadden besloten de ontmoeting af te blazen. “Tenzij Mexico de VS eerlijk en met respect behandelt, heeft het geen zin.”

Peña Nieto berichtte via Twitter dat hij het bezoek had afgezegd, maar herhaalde dat Mexico „bereid is samen te werken met de VS om afspraken te maken die voor beide landen gunstig zijn.”

Het Witte Huis liet in een reactie weten dat een bezoek mogelijk blijft. Volgens woordvoerder Sean Spicer blijven de communicatielijnen met Mexico open en wordt er gezocht naar een nieuwe datum voor het bezoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen