Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Mexico schrapt bezoek aan Trump

Geplaatst

op

De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, heeft zijn afspraak met de Amerikaanse president Donald Trump afgezegd. Dat meldde hij donderdag zelf via Twitter.

Peña Nieto zou op 31 januari in Washington zijn, voor een afspraak met president Trump, maar het bezoek kwam op losse schroeven te staan toen Trump woensdag bekendmaakte dat hij de bouw van een muur tussen de VS en Mexico doorzet en dat Mexico voor de bouw moet betalen.

Peña Nieto liet vervolgens, in een officiële reactie, weten dat Mexico niet zal betalen voor de muur die Trump wil laten bouwen langs de grens. Op Twitter had president Trump de Mexicaanse president gewaarschuwd dat als Mexico niet van plan is om de kosten te betalen voor de bouw van de muur Peña Nieto niet hoefde te komen. Later op de dag zei Trump, op een bijeenkomst in Philadelphia, dat hij en Peña Nieto samen hadden besloten de ontmoeting af te blazen. “Tenzij Mexico de VS eerlijk en met respect behandelt, heeft het geen zin.”

Peña Nieto berichtte via Twitter dat hij het bezoek had afgezegd, maar herhaalde dat Mexico „bereid is samen te werken met de VS om afspraken te maken die voor beide landen gunstig zijn.”

Het Witte Huis liet in een reactie weten dat een bezoek mogelijk blijft. Volgens woordvoerder Sean Spicer blijven de communicatielijnen met Mexico open en wordt er gezocht naar een nieuwe datum voor het bezoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |