Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Mexico schrapt bezoek aan Trump

Geplaatst

op

door

De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, heeft zijn afspraak met de Amerikaanse president Donald Trump afgezegd. Dat meldde hij donderdag zelf via Twitter.

Peña Nieto zou op 31 januari in Washington zijn, voor een afspraak met president Trump, maar het bezoek kwam op losse schroeven te staan toen Trump woensdag bekendmaakte dat hij de bouw van een muur tussen de VS en Mexico doorzet en dat Mexico voor de bouw moet betalen.

Peña Nieto liet vervolgens, in een officiële reactie, weten dat Mexico niet zal betalen voor de muur die Trump wil laten bouwen langs de grens. Op Twitter had president Trump de Mexicaanse president gewaarschuwd dat als Mexico niet van plan is om de kosten te betalen voor de bouw van de muur Peña Nieto niet hoefde te komen. Later op de dag zei Trump, op een bijeenkomst in Philadelphia, dat hij en Peña Nieto samen hadden besloten de ontmoeting af te blazen. “Tenzij Mexico de VS eerlijk en met respect behandelt, heeft het geen zin.”

Peña Nieto berichtte via Twitter dat hij het bezoek had afgezegd, maar herhaalde dat Mexico „bereid is samen te werken met de VS om afspraken te maken die voor beide landen gunstig zijn.”

Het Witte Huis liet in een reactie weten dat een bezoek mogelijk blijft. Volgens woordvoerder Sean Spicer blijven de communicatielijnen met Mexico open en wordt er gezocht naar een nieuwe datum voor het bezoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Eerste rechtstreekse vlucht New York-Sydney

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

Aan boord van het vliegtuig waren slechts veertig passagiers en tien bemanningsleden. De vlucht is bedoeld om te zien welke effecten een dergelijke lange vlucht op reizigers heeft. Zo werd onderweg getest wat de enorme jetlag doet met de passagiers en de bemanning.

Qantas heeft een project gelanceerd genaamd “Project Sunrise” waarbinnen de maatschappij de grenzen van het lange-afstandsvliegen opzoekt. De maatschappij onderhoudt inmiddels een non-stop verbinding tussen Londen en Perth. De volgende routes die Qantas wil openen zijn New York – Sydney en Londen – Sydney; daarover wordt voor het eind van dit jaar een definitief besluit genomen.

Lees verder

Buitenland

Trump ziet af van organiseren G7-top op eigen golfresort

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reeks tweets laten weten dat de G7-top van volgend jaar dan toch niet zal doorgaan op zijn eigen resort in Miami, Florida. De beslissing komt na hevige kritiek van vriend en vijand.

Volgend jaar in juni staat er een nieuwe G7-top, een overleg tussen de economisch sterkste spelers van de wereld, gepland in de Verenigde Staten. Trump wou die top organiseren in een van zijn eigen resorts in Miami, Florida, de Trump National Doral. Dat is een domein van meer dan 300 hectare met onder meer vijf golfbanen, 700 hotelkamers, vergaderzalen, en meerdere balzalen, waaronder een genaamd naar Trumps dochter Ivanka. 

Op die beslissing kwam veel kritiek, zowel van de Democraten als van Republikeinen, Trumps eigen kamp. De president zou zijn macht misbruiken om zelf winst te kunnen maken, wat verboden is. Dit werd door het Witte Huis in alle talen ontkend. 

Trumps stafchef, Mick Mulvaney, maakte zich sterk dat door het organiseren van het event in Trumps resort er veel geld kon uitgespaard worden. Hij noemde het resort simpelweg “de beste optie die we hadden”.

In een reeks tweets heeft de Amerikaanse president nu aangekondigd dat de G7 dan toch niet in zijn golfresort zal georganiseerd worden. Dit naar eigen zeggen door “gestoorde en irrationele vijandigheid” van de media en de Democraten”. Trump vergat wel te vermelden dat hij ook veel kritiek had gekregen van zijn eigen republikeinse achterban

Lees verder

Meest gelezen

X