Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

President Mexico schrapt bezoek aan Trump

Geplaatst

op

De president van Mexico, Enrique Peña Nieto, heeft zijn afspraak met de Amerikaanse president Donald Trump afgezegd. Dat meldde hij donderdag zelf via Twitter.

Peña Nieto zou op 31 januari in Washington zijn, voor een afspraak met president Trump, maar het bezoek kwam op losse schroeven te staan toen Trump woensdag bekendmaakte dat hij de bouw van een muur tussen de VS en Mexico doorzet en dat Mexico voor de bouw moet betalen.

Peña Nieto liet vervolgens, in een officiële reactie, weten dat Mexico niet zal betalen voor de muur die Trump wil laten bouwen langs de grens. Op Twitter had president Trump de Mexicaanse president gewaarschuwd dat als Mexico niet van plan is om de kosten te betalen voor de bouw van de muur Peña Nieto niet hoefde te komen. Later op de dag zei Trump, op een bijeenkomst in Philadelphia, dat hij en Peña Nieto samen hadden besloten de ontmoeting af te blazen. “Tenzij Mexico de VS eerlijk en met respect behandelt, heeft het geen zin.”

Peña Nieto berichtte via Twitter dat hij het bezoek had afgezegd, maar herhaalde dat Mexico „bereid is samen te werken met de VS om afspraken te maken die voor beide landen gunstig zijn.”

Het Witte Huis liet in een reactie weten dat een bezoek mogelijk blijft. Volgens woordvoerder Sean Spicer blijven de communicatielijnen met Mexico open en wordt er gezocht naar een nieuwe datum voor het bezoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen