maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

President Erdogan wil naam van land Turkije wijzigen

lees ook ...

Trump gewond bij moordaanslag tijdens campagnebijeenkomst; d...

De Amerikaanse oud-president en huidige presidentskandidaat Donald Trump is gewond geraakt aan zijn rechteroor bij een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De FBI heeft bevest...

Recep Tayyip Erdogan, de Turkse president wil de naam van het land wijzigen. Hij is met de Verenigde Naties in gesprek hierover. Hiermee wil de president voorkomen dat de naam van het land in verband wordt gebracht met de vogel in de toekomst. De Engelse benaming is Turkey, en dat betekent kalkoen.

De president is in eigen land al een campagne begonnen om steun te vinden voor de naamswijziging. Het Turkse volk is gevraagd om de nieuwe naam te gebruiken, wanneer  zij over hun land praten. “Deze naam vertegenwoordigt onze cultuur, bevolking en waarden”, maakt Erdogan duidelijk.

Volgens Erdogan  moeten voortaan ook alle Turkse producten voorzien worden van de gewijzigde naam. Er moet  ‘Made in Türkiye’ staan in plaats van ‘Made in Turkey’ (geproduceerd in Turkije).

Staatsmedia werken al met deze term. Op de site van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken is de naam gewijzigd,  terwijl de president nog geen officieel verzoek heeft ingediend bij de Verenigde Naties. “Wij hebben nog geen aanvraag ontvangen”, zegt een woordvoerder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPresident Erdogan wil naam van land Turkije wijzigen