Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Praalwagen rijdt in op publiek tijdens carnaval Rio

Geplaatst

op

In Rio de Janeiro is een bestuurder van een wagen, welke onderdeel is van een optocht bij een grote carnavalsparade, de macht over het stuur verloren en op het publiek ingereden. Er vielen meerdere gewonden.

De finale van de sambascholen is het hoogtepunt van het carnaval in Rio. Twaalf scholen, elk met meer dan 3000 dansers en muzikanten, strijden om de prijs van beste sambaschool van 2017.

Direct aan het begin van de finale ging het mis, waarna de optocht tijdelijk werd stilgelegd. Meerdere ambulances en brandweervoertuigen snelden naar de boulevard waar de optocht traditiegetrouw wordt gehouden. Toen de slachtoffers naar het ziekenhuis waren gebracht werd de optocht weer hervat. De show werd door de deelnemers later uit respect voor de gewonden toch weer even stil gelegd.

Ook tijdens Mardi Gras, de Amerikaanse variant van carnaval, reed een wagen in op het publiek. De bestuurder van deze jeep had echter gedronken, drie keer meer dan de toegestane promillage.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen