maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Positieve drugstest bij monikken in Thailand

lees ook ...

Ander zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie

Een 29-jarige zwarte Amerikaan, Tyre Nichols is omgekomen na een geweldadige arrestatie. In verschillende steden zijn de mensen op straat gegaan. Demonstraties vinden plaats in onder andere Memphis, N...

In de Thaise provincie Phetchabun hield de politie een reeks drugstesten bij tempels. In een tempel zijn alle monniken positief getest. Er zat methamfetamine in hun bloed. Deze drugs is een groot probleem in Thailand. Het is onbekend waarom politieagenten juist tempels uitkozen om de drugstesten uit te voeren. Deze Boedistische priesters zijn daarna naar een afkickcentrum gestuurd.

Volgelingen kunnen nu moeilijk zonder priesters de ceremoniën in de tempel uitvoeren en maken zich daarom zorgen. De autoriteiten hebben de hulp ingeroepen van een hoge religieuze vertegenwoordiger om een tijdelijke vervanger aan te stellen.

Methamfetamine komt via Laos en Myanmar de grootste meth-producent, het land binnen. De prijs van de drugs is heel laag, en zorgt voor de nodige problemen in het land, ondanks de strenge drugsregels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPositieve drugstest bij monikken in Thailand