zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Positieve drugstest bij monikken in Thailand

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

In de Thaise provincie Phetchabun hield de politie een reeks drugstesten bij tempels. In een tempel zijn alle monniken positief getest. Er zat methamfetamine in hun bloed. Deze drugs is een groot probleem in Thailand. Het is onbekend waarom politieagenten juist tempels uitkozen om de drugstesten uit te voeren. Deze Boedistische priesters zijn daarna naar een afkickcentrum gestuurd.

Volgelingen kunnen nu moeilijk zonder priesters de ceremoniën in de tempel uitvoeren en maken zich daarom zorgen. De autoriteiten hebben de hulp ingeroepen van een hoge religieuze vertegenwoordiger om een tijdelijke vervanger aan te stellen.

Methamfetamine komt via Laos en Myanmar de grootste meth-producent, het land binnen. De prijs van de drugs is heel laag, en zorgt voor de nodige problemen in het land, ondanks de strenge drugsregels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandPositieve drugstest bij monikken in Thailand